Zdravje > Aktualno
498 ogledov

Poziv onkološkim bolnikom, ne opuščajte zdravljenja

Covid-19, Slovenija, Ljubljana Epa Covid-19, Slovenija, Ljubljana
Po podatkih Registra raka je danes že v vsaki četrti slovenski družini en član, ki je zbolel za rakom. Onkološki inštitut poziva bolnike, da tudi ob morebitnem nadaljnjem slabšanju epidemije ne opuščajo zdravljenja.

Onkološki inštitut se epidemiološkim razmeram prilagaja z ukrepi in ustrezno organizacijo dela, da lahko obravnava poteka nemoteno in varno tako za bolnike kot zaposlene. Bolnike in svojce prosijo za razumevanje, da so vsi ukrepi namenjeni zagotavljanju varnosti, za strpnost ter upoštevanje navodil zdravstvenega osebja inštituta, so zapisali v sporočilu za javnost.

Onkološki inštitut  | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Kot v drugih zdravstvenih zavodih se je tudi na inštitutu v zadnjih tednih povečalo število potrjenih okužb med bolniki in zaposlenimi, kar pričakovano sovpada z razširjenostjo okužb v populaciji in ne odraža širjenja okužbe znotraj inštituta. "Po naših izkušnjah primere okužb dobro obvladujemo, kar pomeni, da so naši varnostni ukrepi dobri. Seveda pa si želimo, da bi bilo teh primerov čim manj, saj s tem narašča število odsotnosti, zaradi katerih je obremenitev osebja večja," so navedli na inštitutu.

Poziv k solidarnosti

Onkološki bolniki so ranljiva skupina, ki je bolj ogrožena za težji potek bolezni. Po podatkih Registra raka pa je danes že v vsaki četrti slovenski družini en član, ki je zbolel za rakom. Zato na inštitutu pozivajo tudi vse državljane k solidarnosti in doslednemu spoštovanju vseh epidemioloških ukrepov. Prav tako prebivalce pozivajo, da v teh časih skrbijo za svoje zdravje, se ne prepustijo zdravju škodljivim razvadam, ter so pozorni na zgodnje znake raka in ne odlašajo z obiskom pri zdravniku, so še dodali.

dezurni@zurna24.si

Komentarjev 1
  • Avatar Leon
    Leon 15:40 29.oktober 2020.

    Statistika je zaskrbljujoča ! Registrirani onkološki bolniki imajo vso podporo in skrb na OI ! Kaj pa čakajoči na prvi pregled ? Koliko jih bo umrlo zaradi odrekanja prvega pregleda ? Covid bo prinesel prave številke žrtev leta 2025 !