Pozor, ne kupujte tega izdelka

Foto: Profimedia
Methylisothiazolinone: toksična sestavnina, ki lahko poškoduje živčne celice.
Oglej si celoten članek

Z zdravstvstvenega inšektorata so sporočili, da so prijeli prijavo o zavajujočem trženju mazila, ki vsebuje prepovedno snov Methylisothiazolinone.

Izdelek CBD mazilo 5% 250ml se trži na spletni strani ambasadazdravja, da vsebuje škodljivo snov, pa je razvidno iz  posredovane fotografije embalaže, navajajo zdravstveni inšpektorji.

Methylisothiazolinone ( metilizotiazolinon) : Uporablja se kot konzervans v šamponih in drugi kozmetiki. Zanj je bilo ugotovljeno, da je nevrotoksičen in lahko poškoduje živčne celice.

Foto: Zdravstveni inšpektorat  
"Izdelek  je na omenjeni spletni strani predstavljen na zavajajoč način, saj se mu pripisujejo učinki zdravljenja. Izdelek ustreza definiciji kozmetičnega izdelka, le-tega pa ni dovoljeno predstavljati z učinki zdravljenja," opozarjajo. 

Spletna stran gostuje na strežniku, ki je lociran v Srbiji, spletna domena pa je bila registrirana pri podjetju, ki ima sedež v ZDA.

Zdravstveni inšpektorat RS še sporoča, da ponudnika ne morejo identificirati, zato nimajo možnosti ukrepanja. Potrošnikom zato svetujejo, da izdelka ne uporabljate.

Pozor! Zdravstveni inšpektorat: Vsi trije izdelki so neustrezni

Vsem, ki nakupujete v spletnih trgovinah zdravstvena inšpekcija svetuje, da pred tem preverite informacije o ponudniku in si ogledate spletne strani SI-CERT www.varninai nternetu.si, kot tudi spletno stran Evropskega potrošniškega centra .

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.