Zdravje > Aktualno
14909 ogledov

Pozor, ne kupujte tega izdelka

Nakupovalni voziček
Methylisothiazolinone: toksična sestavnina, ki lahko poškoduje živčne celice.

Z zdravstvstvenega inšektorata so sporočili, da so prijeli prijavo o zavajujočem trženju mazila, ki vsebuje prepovedno snov Methylisothiazolinone.

Izdelek CBD mazilo 5% 250ml se trži na spletni strani ambasadazdravja, da vsebuje škodljivo snov, pa je razvidno iz  posredovane fotografije embalaže, navajajo zdravstveni inšpektorji.

Methylisothiazolinone ( metilizotiazolinon) : Uporablja se kot konzervans v šamponih in drugi kozmetiki. Zanj je bilo ugotovljeno, da je nevrotoksičen in lahko poškoduje živčne celice.

 | Avtor: Zdravstveni inšpektorat Zdravstveni inšpektorat
 
"Izdelek  je na omenjeni spletni strani predstavljen na zavajajoč način, saj se mu pripisujejo učinki zdravljenja. Izdelek ustreza definiciji kozmetičnega izdelka, le-tega pa ni dovoljeno predstavljati z učinki zdravljenja," opozarjajo. 

Spletna stran gostuje na strežniku, ki je lociran v Srbiji, spletna domena pa je bila registrirana pri podjetju, ki ima sedež v ZDA.

Zdravstveni inšpektorat RS še sporoča, da ponudnika ne morejo identificirati, zato nimajo možnosti ukrepanja. Potrošnikom zato svetujejo, da izdelka ne uporabljate.

blagajna račun trgovina Pozor! Zdravje Zdravstveni inšpektorat: Vsi trije izdelki so neustrezni

Vsem, ki nakupujete v spletnih trgovinah zdravstvena inšpekcija svetuje, da pred tem preverite informacije o ponudniku in si ogledate spletne strani SI-CERT www.varninai nternetu.si, kot tudi spletno stran Evropskega potrošniškega centra .

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.