Pozor, zaradi zdravju nevarnih spojin, ne kupujte tega izdelka

Foto: ZPS
Foto: ZPS
Gre za spojine, ki so karcenogene in/ali mutagene in/ali motijo delovanje žlez z notranjim izločanjem.
Oglej si celoten članek

Foto: ZPS Zveza potrošnikov Slovenije obvešča o odpoklicu papirnatih serviet, kjer kot vzrok odpoklica navajajo, da je "na podlagi analitsko določene koncentracije primarnih aromatskih aminov v hladnem vodnem ekstraktu vzorca, bila izdelana ocena tveganja, s katero je bilo ugotovljeno, da vzorec predstavlja nesprejemljivo tveganje za zdravje odraslih in otrok."

Podatki o izdelku

  • Izdelek: Matis Napkins soft-touch paper, 38x38 cm, Bordeaux
  • Papirnate servijete-čista celuloza / 2 slojni
  • EAN koda: 8003885383116
  • Lot: 08 11/08/16
  • Proizvajalec: Cartindustria Veneta s.r.l., Italija

ZPS V Sloveniji: Skrb vzbujajoči rezultati testa papirnatih kuhinjskih brisač

V primeru, da imate te serviete doma, jih ne uporabljajte, opozarjajo na ZPS. Lahko jih vrnete v trgovino, upravičeni ste do povrnitve kupnine.

V informaciji o odpoklicu ni zapisano, katere aromatske amine so v izdelku našli, dodajajo. Gre za spojine, ki so karcenogene in/ali mutagene in/ali motiljo delovanje žlez z notranjim izločanjem. Aromatski amini so zelo velika skupina kemikalij in imajo zelo široko uporabo, npr. uporabljajo jih v industriji plastike in pesticidov. Vsebuje jih tudi hrana na žaru, če je preveč pečena.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.