Zdravje > Aktualno
9556 ogledov

Pozor, zaradi zdravju nevarnih spojin, ne kupujte tega izdelka

ZPS
Gre za spojine, ki so karcenogene in/ali mutagene in/ali motijo delovanje žlez z notranjim izločanjem.

 | Avtor: ZPS ZPS
Zveza potrošnikov Slovenije obvešča o odpoklicu papirnatih serviet, kjer kot vzrok odpoklica navajajo, da je "na podlagi analitsko določene koncentracije primarnih aromatskih aminov v hladnem vodnem ekstraktu vzorca, bila izdelana ocena tveganja, s katero je bilo ugotovljeno, da vzorec predstavlja nesprejemljivo tveganje za zdravje odraslih in otrok."

Podatki o izdelku

  • Izdelek: Matis Napkins soft-touch paper, 38x38 cm, Bordeaux
  • Papirnate servijete-čista celuloza / 2 slojni
  • EAN koda: 8003885383116
  • Lot: 08 11/08/16
  • Proizvajalec: Cartindustria Veneta s.r.l., Italija
ZPS Zdravje V Sloveniji: Skrb vzbujajoči rezultati testa papirnatih kuhinjskih brisač

V primeru, da imate te serviete doma, jih ne uporabljajte, opozarjajo na ZPS. Lahko jih vrnete v trgovino, upravičeni ste do povrnitve kupnine.

V informaciji o odpoklicu ni zapisano, katere aromatske amine so v izdelku našli, dodajajo. Gre za spojine, ki so karcenogene in/ali mutagene in/ali motiljo delovanje žlez z notranjim izločanjem. Aromatski amini so zelo velika skupina kemikalij in imajo zelo široko uporabo, npr. uporabljajo jih v industriji plastike in pesticidov. Vsebuje jih tudi hrana na žaru, če je preveč pečena.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.