Pregled novega zdravila za covid-19

Foto: Epa
Foto: Epa
Gre za zdravilo AstraZenece.
Oglej si celoten članek

Evropska agencija za zdravila (Ema) je danes sporočila, da je začela postopek pregleda novega zdravila švedsko-britanskega proizvajalca AstraZeneca. Razvili so namreč kombinirano zdravilo z imenom evusheld, ki je namenjeno preprečevanju covida-19 pri odraslih, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Odločitev o začetku pregleda temelji na predhodnih rezultatih kliničnih študij, ki kažejo, da bi bilo zdravilo evusheld lahko učinkovito pri bolnikih s covidom-19. Strokovnjaki zdaj sproti ocenjujejo podatke iz različnih testov in študij ter tehtajo prednosti in slabosti zdravila. Ni znano, kdaj bodo na voljo končni rezultati.

EMA je na svoji spletni strani zapisala, da se bo sprotni pregled nadaljeval, dokler izdelovalec ne bo imel na voljo dovolj dokazov za predložitev uradne vloge za pridobitev dovoljenja za promet zdravila.

Zdravilo evusheld sestavljata učinkovini tiksagevimab in cilgavimab. Do zdaj je bilo v EU kot posebno zdravilo proti koronavirusom odobreno le zdravilo remdesivir.

Zaenkrat potekajo postopki za odobritev petih zdravil, medtem ko strokovnjaki trenutno preučujejo še tri, poroča dpa.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 19:49 14. Oktober 2021.

    Zakaj bi preverjeno in poceni, če lahko nekaj na novo in drago...Citiram.."Ivermektin je registriran kot antiparazitik, ob tem pa ima …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.