Prevara: Jo lažje oprostijo moški ali ženske?

Foto: Profimedia poljub
Raziskovalci ugotavljajo, da je ključna razlika v tem, kako gledajo na afero moški in kako ženske ...
Oglej si celoten članek

Sodeč po raziskavi IllicitEncounters.com bodo prevaro veliko lažje odpustili moški. IllicitEncounters.com je sicer spletna stran namenjena vezanim osebam, ki iščejo afero. Zato lahko domnevate, da je bilo v raziskavo zajetih 1.000 prešuštnikov. 

Rezultati raziskave so pokazali, da bi dalo 67 odstotkov moških svoji ženi še eno priložnost, če bi jih prevarala. V razmerju pa bi sodeč po raziskavi po prevari vztrajalo le še 53 odstotkov žensk.

Različen pogled na afero 

Raziskovalci ugotavljajo, da je ključna razlika v tem, kako gledajo na afero moški in kako ženske. Moški so v kar 32 odstotkih menili, da so za afero žene krivi sami, ker ji ne namenjajo dovolj pozornosti. Kar 54 odstotkov žensk pa je menilo, da so afere pri možu globoko zakoreninjene in da jih bodo partnerji še naprej varali.

Raziskava je pokazala še, da ženske pogosteje obdržijo skrivnost o aferi zase. Moški so se izkazali za slabše lažnivce, saj jih žene pogosteje odkrijejo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.