Zdravje > Intima
5353 ogledov

Prevara: Jo lažje oprostijo moški ali ženske?

poljub
Raziskovalci ugotavljajo, da je ključna razlika v tem, kako gledajo na afero moški in kako ženske ...

Sodeč po raziskavi IllicitEncounters.com bodo prevaro veliko lažje odpustili moški. IllicitEncounters.com je sicer spletna stran namenjena vezanim osebam, ki iščejo afero. Zato lahko domnevate, da je bilo v raziskavo zajetih 1.000 prešuštnikov. 

Rezultati raziskave so pokazali, da bi dalo 67 odstotkov moških svoji ženi še eno priložnost, če bi jih prevarala. V razmerju pa bi sodeč po raziskavi po prevari vztrajalo le še 53 odstotkov žensk.

Različen pogled na afero 

Raziskovalci ugotavljajo, da je ključna razlika v tem, kako gledajo na afero moški in kako ženske. Moški so v kar 32 odstotkih menili, da so za afero žene krivi sami, ker ji ne namenjajo dovolj pozornosti. Kar 54 odstotkov žensk pa je menilo, da so afere pri možu globoko zakoreninjene in da jih bodo partnerji še naprej varali.

Raziskava je pokazala še, da ženske pogosteje obdržijo skrivnost o aferi zase. Moški so se izkazali za slabše lažnivce, saj jih žene pogosteje odkrijejo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.