Kdaj bo najhuje zaradi omikrona? To kaže projekcija.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Projekcija: Peti val se je že začel.
Oglej si celoten članek

Sveža projekcija modelarja epidemije Janeza Žiberta, profesorja na Zdravstveni fakulteti Univerze v Ljubljani in član covid-19 sledilnika, kaže, da se je v Sloveniji že začel peti val.

Število novih okužb bo glede na projekcijo v prihodnjih tednih hitro raslo.

Foto: Janez Žibert

Na začetku februarja bi lahko povprečno potrdili 8.500 primerov okuženih s covid-19, sredi februarja pa že 9.000. Omikron bo precej hitro izpodrinil delto, kar bo povzročilo hitro rast okužb. Naraščalo bo tudi število sprejemov na intenzivne nege, v začetku februarja bi bilo hospitalizacij že čez 250.

Foto: Janez Žibert

Umrlih zaradi nove različice bo, glede na projekcije manj, kot v prejšnjih valih. 

Foto: Janez Žibert

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 9

  • 12:15 6. Januar 2022.

    Morte pazit pri projekciji da so tut se šolske počitnice, takrat ponavad virus čudežno izgine..

  • 11:53 5. Januar 2022.

    Same čarovnice in vedeževalci s pogledom v prihodnost. Vsi bi nekaj napovedovali. Blesava realnost. Ne bi šli raje kaj koristnega …

  • 10:56 5. Januar 2022.

    h4ck3r...Takšne tožbe so že dolgo praksa v demokratično bolj tradicionalnih državah .Vlagajo pa se na osnovi dokazov o zavajanju, neresnicah …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.