S tačko v roki

Foto: Marko Peric S tačko v roki Foto: Marko Peric S tačko v roki Foto: Marko Peric S tačko v roki Foto: Marko Peric S tačko v roki Foto: Marko Peric S tačko v roki Foto: Marko Peric S tačko v roki Foto: Marko Peric S tačko v roki Foto: Marko Peric S tačko v roki
Izbrani izdelki iz projekta bodo del posebne slikanice, ki bo v kratkem izdana, del izkupička od prodaje pa bo namenjen kot donacija Obalnemu zavetišču.
Oglej si celoten članek

Današnje dogajanje v Prostoru za sodobno umetnost Monfort v Portorožu je bilo pestro, likovno in literarno ustvarjanje so tokrat posvetili psom. Center za korekcijo sluha in govora Portorož ter portal Pes moj prijatelj, s podporo Obalnih galerij Piran, društva Tačke pomagačke in smoothie bara SuperSok, sta tokrat družila moči in roki podala tačko. “Nastal je dobrodelni projekt S tačko v roki, ki je na današnji dan zaživel v vsej svoji luči,” sporočajo organizatorji.

Po jutranji predstavitvi društva Tačke pomagačke in interakciji otrok s psi, je sledijo likovno ter literarno ustvarjanje pred Monfrotom. Izbrani izdelki, ki so danes nastali, bodo del posebne slikanice, ki bo v kratkem izdana, del izkupička od prodaje, vrednost prodanih 100 proizvodov slikanic, pa bo namenjen kot donacija Obalnemu zavetišču.

Terapevtski psi 

“Vključevanje terapevtskih psov, Tačke pomagačke, poteka v našem Centru že celo leto in največjo vrednost vidimo, ko se naši otroci tudi s pomočjo terapevtskih psov umirijo, učijo upoštevanja drugih, pozornega poslušanja navodil in premagajo svoje strahove,” sodelovanje s terapevtskimi psi opiše ravnatelj centra Marko Strle. Po njegovi oceni je bila to izredno lepa delovna sobota in bo to že četrta zbirka otroških likovnih in literarnih del v novi zbirki Zlata ribica našega Centra. “Projekt S tačko v roki pa je vnovičen dokaz ustvarjalnega sodelovanja, kjer združujemo šolsko delo, razvijanje spretnosti ustvarjalnega pisanja, slikanja in skrbi za druge,” dodaja.

Uporabniki centra so z napisano besedo ali narisano risbo, pokazali kako sami vidijo pasji svet, kaj so s kosmatinci doživeli in kakšen je njihov odnos do štirinožcev. Da je bilo dogajanje še toliko bolj zanimivo pa je s poslikavami na roke poskrbela ljubiteljica živali in ikona turizma v Portorožu Irena Dolinšek. S prostovoljnim delom je projekt podprla in delavnice obiskala v kosmati družbi, ob tem pa povedala: “Otroci so fantastični in od vseh njihovih zahval sem zdaj presrečna. Tudi moji psički sta bili nad otroci navdušeni, toliko božanja in lepih besed sta bili deležni." 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.