Zdravje > Otrok
13 ogledov

S tačko v roki

S tačko v roki
1/8
Marko Peric
Izbrani izdelki iz projekta bodo del posebne slikanice, ki bo v kratkem izdana, del izkupička od prodaje pa bo namenjen kot donacija Obalnemu zavetišču.

Današnje dogajanje v Prostoru za sodobno umetnost Monfort v Portorožu je bilo pestro, likovno in literarno ustvarjanje so tokrat posvetili psom. Center za korekcijo sluha in govora Portorož ter portal Pes moj prijatelj, s podporo Obalnih galerij Piran, društva Tačke pomagačke in smoothie bara SuperSok, sta tokrat družila moči in roki podala tačko. “Nastal je dobrodelni projekt S tačko v roki, ki je na današnji dan zaživel v vsej svoji luči,” sporočajo organizatorji.

Po jutranji predstavitvi društva Tačke pomagačke in interakciji otrok s psi, je sledijo likovno ter literarno ustvarjanje pred Monfrotom. Izbrani izdelki, ki so danes nastali, bodo del posebne slikanice, ki bo v kratkem izdana, del izkupička od prodaje, vrednost prodanih 100 proizvodov slikanic, pa bo namenjen kot donacija Obalnemu zavetišču.

Terapevtski psi 

“Vključevanje terapevtskih psov, Tačke pomagačke, poteka v našem Centru že celo leto in največjo vrednost vidimo, ko se naši otroci tudi s pomočjo terapevtskih psov umirijo, učijo upoštevanja drugih, pozornega poslušanja navodil in premagajo svoje strahove,” sodelovanje s terapevtskimi psi opiše ravnatelj centra Marko Strle. Po njegovi oceni je bila to izredno lepa delovna sobota in bo to že četrta zbirka otroških likovnih in literarnih del v novi zbirki Zlata ribica našega Centra. “Projekt S tačko v roki pa je vnovičen dokaz ustvarjalnega sodelovanja, kjer združujemo šolsko delo, razvijanje spretnosti ustvarjalnega pisanja, slikanja in skrbi za druge,” dodaja.

Uporabniki centra so z napisano besedo ali narisano risbo, pokazali kako sami vidijo pasji svet, kaj so s kosmatinci doživeli in kakšen je njihov odnos do štirinožcev. Da je bilo dogajanje še toliko bolj zanimivo pa je s poslikavami na roke poskrbela ljubiteljica živali in ikona turizma v Portorožu Irena Dolinšek. S prostovoljnim delom je projekt podprla in delavnice obiskala v kosmati družbi, ob tem pa povedala: “Otroci so fantastični in od vseh njihovih zahval sem zdaj presrečna. Tudi moji psički sta bili nad otroci navdušeni, toliko božanja in lepih besed sta bili deležni." 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.