SABINA KRAČUN, magistrica zakonskih in družinskih študij

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
V Zavodu Balance, centru za psihoterapijo, izobraževanje in Bownovo terapijo, izvajajo individualno psihoterapijo, partnersko psihoterapijo in družinsko psihoterapijo.
Oglej si celoten članek

Foto: Saša Despot Sabina Kračun V zavodu Balance izvajajo naslednje storitve psihoterapije:

Individualna psihoterapija – namenjena je posamezniku, ki se nahaja v stiski, ujetosti in nemoči v svojem življenju, ki je posledica vzorcev iz otroštva. Neizpolnjujoče življenje se odraža z nezadovoljstvom na vseh področjih življenja in povzroča težave pri vsakodnevnem funkcioniranju.

Uporabnik s podporo psihoterapevta spremeni način čustvovanja, mišljenja in vedenja ter s tem izboljša kakovost življenja. Storitve, ki jih uporabnik dobi s storitvami psihoterapije, podpirajo njegovo osebno rast in krepijo duševno zdravje.

Partnerska psihoterapija – namenjena je parom/ zakoncem, ki si želijo izboljšati medosebne odnose s partnerjem/zakoncem, razrešiti stiske, ki izhajajo iz partnerskega nivoja. S podporo in vodenjem psihoterapevta imajo možnost predelati doživljanje, ga osmisliti, najti povezave preteklosti s sedanjostjo ter ponovno vzpostaviti varen in ljubeč odnos.

Uporabniki dobijo orodja in veščine, kadar se znajdejo v stiski zaradi konfliktov, odtujenosti, nezvestobe, z nefunkcionalnimi vzorci iz primarnih družin, odvisnosti, partnerskega nasilja ali pa gre za tematiko praznine v partnerskem odnosu. Dobri partnerski odnos je temelj dobrega starševstva ter podpora odraščajočim otrokom.

Družinska psihoterapija – družine z otroki, ki se srečujejo s temami na področju starševstva in vzgoje. S psihoterapevtsko storitvijo opolnomočijo uporabnike z viri njihovih notranjih moči pri vzgoji. Glavni namen je nuditi podporo in pomoč pri odgovoru na vprašanje: kako biti dober starš, kako razumeti sebe v odnosu do otrok.

Ta segment uporabnikov se srečuje z vedenjskimi težavami otrok ali pa imajo kakšno obliko razvojne motnje. Storitev družinske terapije jim nudi obravnavo družin z otroki, kjer se pojavljajo konflikti, nasilje in druge pasti odraščanja,  s katerimi se srečuje družina z otroki (samopoškodovanje, razne odvisnosti, medvrstniško nasilje itd).

Izvajamo predavanja na tematiko vzgoje in starševstva v okviru preventivnih izobraževanj in ozaveščanja te teme, ki daje staršem možnost, da poiščejo podporo in pomoč psihoterapevta, ko ga potrebujejo.

Sabina Kračun, magistrica zakonskih in družinskih študij (zakonska in družinska terapevtka z opravljeno specializacijo)
Zavod Balance, center za psihoterapijo, izobraževanje in Bownovo terapijo
https://zavodbalance.si/
Lava 42, 3000 Celje
tel: 030/608-997
info@zavodbalance.si

Foto: SEM S TEBOJ SEM S TEBOJ

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.