Še en udarec: Nova različica, spoj delte in omikrona?

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Strokovnjaki s Cipra trdijo, da se je pojavila nova različica novega koronavirusa, deltakron, ki naj bi bil kombinacija različic delta in omikron.
Oglej si celoten članek

"Na Cipru smo zabeležili prvi pojav različice covida-19, ki je kombinacija delte in omikron," je za ciprske medije povedal biokemik Leonidos Kostrikis s ciprske univerze in vodja tamkajšnjega Laboratorija za biotehnologijo in virologijo. 

Dodal je, da trenutno v državi obstajata omikron in delta različica, da pa so našli še dodatno različico, ki je kombinacija obeh. S to novo različico naj bi bilo na Cipru doslej okuženih najmanj 25 ljudi. 

Kostrikis je povedal, da je potreben čas, v katerem se bo pokazalo, ali je ta različica še nevarnejša oziroma bolj nalezljiva od delte in omikrona. Sam meni, da bo ta različica najverjetneje prevladala omikron, ki se v zadnjih tednih zelo uspešno širi po vsem svetu. 

Kot piše Russia Today, z izjavami ciprskih strokovnjakov se ne strinjajo nekateri njihovi kolegi po svetu, ki opozarjajo, da gre za lažni preplah. "Ciprske sekvence deltakrona, o katerih so obvestili medije, igledajo kot primer kontaminacije," je opozoril Tom Peacock na Twitterju.

Zdravje Potrjeno: Štirikrat toliko okužb kot prejšnjo soboto Zdravje Ministrstvo: "Cepiva bo dovolj"

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.