Zdravje
12769 ogledov

Še en udarec: Nova različica, spoj delte in omikrona?

Covid-19, test, testiranje, koronavirus Profimedia
Strokovnjaki s Cipra trdijo, da se je pojavila nova različica novega koronavirusa, deltakron, ki naj bi bil kombinacija različic delta in omikron.

"Na Cipru smo zabeležili prvi pojav različice covida-19, ki je kombinacija delte in omikron," je za ciprske medije povedal biokemik Leonidos Kostrikis s ciprske univerze in vodja tamkajšnjega Laboratorija za biotehnologijo in virologijo. 

Dodal je, da trenutno v državi obstajata omikron in delta različica, da pa so našli še dodatno različico, ki je kombinacija obeh. S to novo različico naj bi bilo na Cipru doslej okuženih najmanj 25 ljudi. 

Kostrikis je povedal, da je potreben čas, v katerem se bo pokazalo, ali je ta različica še nevarnejša oziroma bolj nalezljiva od delte in omikrona. Sam meni, da bo ta različica najverjetneje prevladala omikron, ki se v zadnjih tednih zelo uspešno širi po vsem svetu. 

Kot piše Russia Today, z izjavami ciprskih strokovnjakov se ne strinjajo nekateri njihovi kolegi po svetu, ki opozarjajo, da gre za lažni preplah. "Ciprske sekvence deltakrona, o katerih so obvestili medije, igledajo kot primer kontaminacije," je opozoril Tom Peacock na Twitterju.

 Tudi ciprski zdravstveni minister Michael Hadjipantela je ob obisku cepilnega centra Spyros Kyprianou menil, da nas pojav nove različice ne bi smel skrbeti, saj da gre za kombinacijo dveh mutacij, ki že obstajata. Dodal je, da bo več znanega že prihodnji teden. 

Testiranje za covid-19 v Ljubljani Zdravje Potrjeno: Štirikrat toliko okužb kot prejšnjo soboto cepivo Pfizer BioNTech Zdravje Ministrstvo: "Cepiva bo dovolj"

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 7
  • denis_lednik_sp 13:16 10.januar 2022.

    Tam rajše pišite kako imamo nesposobne policiste in ustavno sodišče da kriminalcem ki nas 30 let že kradejo pa jih ne znajo obsodi pa zapret nam kradejo naš denar in prodajajo naše firme ki so jih zgradili naši očetje babice in dedki...

  • denis_lednik_sp 13:07 10.januar 2022.

    Kakšne bederije objavljate da ni za nikamor a vam še kdo sploh verjame? kaj smo res tako zabit narod?

  • ec568744f0d537874fe9d825c81b6f688d633008 19:55 09.januar 2022.

    ha ha ha ha ha ha ha