Ustavili testiranje cepiva, eden od udeležencev testiranja zbolel

Foto: Profimedia Cepljenje Foto: Profimedia Cepljenje proti meningokoku
Podjetje Johnson & Johnson je ustavilo testiranje cepiva proti covidu-19, saj je eden od udeležencev testiranja zbolel. Pred njimi je to septembra storilo že podjetje AstraZeneca.
Oglej si celoten članek

Ni še povsem jasno, kaj je povzročilo rakcijo pri udeležencu testiranja, prav tako še ni jasno, ali je sploh prejel cepivo ali placebo. Stanje udeleženca spremljajo zdravniki, ki so zaposleni v podjetju, poleg njih pa še neodvisna ekipa strokovnjakov. Preden bodo podali več informacij, želijo imeti več podatkov. Johnson & Johnson je prejšnji mesec začel obširno tretjo fazo testiranja na 60 tisoč ljudeh, gre za cepivo, ki naj bi imunost zagotovilo z eno dozo.

Hassan Vally, profesor epidemiologije na univerzi La Trobe v Melbournu je za Bloomberg dejala, da bodo take prekinitve vse bolj pogoste, saj bodo testiranja potekala na vse večjem vzorcu in bo več ljudi cepljenih, zato bo tudi bolj verjetno, da bo kdo zbolel. To je običajno, je dejala, le da je tokrat vsak tak dogodek pod drobnogledom javnosti.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.