Zdravje
1085 ogledov

Ustavili testiranje cepiva, eden od udeležencev testiranja zbolel

Cepljenje
1/2
Podjetje Johnson & Johnson je ustavilo testiranje cepiva proti covidu-19, saj je eden od udeležencev testiranja zbolel. Pred njimi je to septembra storilo že podjetje AstraZeneca.

Ni še povsem jasno, kaj je povzročilo rakcijo pri udeležencu testiranja, prav tako še ni jasno, ali je sploh prejel cepivo ali placebo. Stanje udeleženca spremljajo zdravniki, ki so zaposleni v podjetju, poleg njih pa še neodvisna ekipa strokovnjakov. Preden bodo podali več informacij, želijo imeti več podatkov. Johnson & Johnson je prejšnji mesec začel obširno tretjo fazo testiranja na 60 tisoč ljudeh, gre za cepivo, ki naj bi imunost zagotovilo z eno dozo.

Hassan Vally, profesor epidemiologije na univerzi La Trobe v Melbournu je za Bloomberg dejala, da bodo take prekinitve vse bolj pogoste, saj bodo testiranja potekala na vse večjem vzorcu in bo več ljudi cepljenih, zato bo tudi bolj verjetno, da bo kdo zbolel. To je običajno, je dejala, le da je tokrat vsak tak dogodek pod drobnogledom javnosti.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.