Sedemdnevna incidenca bistveno slabša kot včeraj

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Oglej si celoten članek

V sredo je bilo opravljenih 5822 testov, od katerih je bilo 1019 pozitivnih. Delež pozitivnih testov je 17,5-odstoten. Opravljenih je bilo tudi 27194 hitrih testov. Trenutno je v državi aktivnih 10.897 primerov, kar predstavlja 1,4-odstoten dvig v primerjavi z dnevom pred tem. 

Med občinami po številu okužb še vedno izstopajo občine iz obalno-kraške regije. V Izoli je bilo potrjenih 10 okužb, v Piranu 22 in v Kopru 43. Med preostalimi občinam izstopajo Ajdovščina in Nova Gorica (16), Celje (22), Šentjur (15), Velenje (22), Žalec (23), Domžale (20), Kamnik (13), Kranj (23), Radovljica (20), Škofja Loka (16). V Ljubljani je bilo potrjenih 135 novih okužb, v Mariboru pa 62. 

Foto: Vlada RS podatki epidemija covid-19 "Podatki o štirinajstdnevni in sedemdnevni incidenci so nekoliko slabši," je poudarila Maja Bratuša, vladna govorka za covid-19. Štirinajstdnevna incidenca je nekoliko slabša na ravni državi, in sicer znaša 515,7, včeraj je znašala 509, še dan pred tem 501. Najslabše je v obalno-kraški regiji, kjer je danes omenjena incidenca 883,9, še včeraj je bila 869. Situacija je le v štirih regijah nekoliko boljša v primerjavi z dnevom prej, in sicer v primorsko-notranjski regiji, podravski, posavski in jugovzhodni regiji. 

Foto: Vlada RS podatki epidemija covid-19

Podatki o sedemdnevni incidenci so podatki slabši za tri regije. Sedemdnevna incidenca je boljša v zasavski, primorsko-notranjski in posavski regiji. "Na ravni države sedemdnevna incidenca znaša 261,3, včeraj je bila 254. Še vedno je obalno-kraška regija z najslabšo incidenco, ki znaša skoraj 448, kar je bistveno slabše kot včeraj, ko je bila 427," je poudarila Bratuša. 

  Foto: Vlada RS podatki epidemija covid-19

Sedemdnevno povprečje število novih primerov je 784, to je precej slabše kot včeraj, je poudarila Bratuša. 

V bolnišnicah se zdravi 511 bolnikov s covidom-19, od tega 86 na oddelkih intenzivne nege. Umrle so štiri osebe. "Razvidno je, da se število hospitaliziranih znižuje, kar je pozitivno. Nasprotno pa so podatki o povprečnem številu okužb danes najslabši v zadnjih sedmih dneh," je povedala Bratuša. 

Foto: Vlada RS podatki epidemija covid-19

Država je glede na trenutne epidemiološke razmere še vedno v oranžni fazi. Ena regija ostaja rdeče obarvana. "Danes obravnavani podatki kažejo, da je sedemdnevno povprečje okužb danes 75, včeraj je bilo 71," je o razmerah v obalno-kraški regiji povedala Bratuša. S tem se je obalno-kraška regija nevarno približala črni regiji, saj je kritzerij za prehod v črno fazo postavljen pri 76. 

Foto: Vlada RS podatki epidemija covid-19 Dve regiji pa sta prešli v rumeno fazo, in sicer posavska in jugovzhodna Slovenija. Vlada je danes sprejela odločitev, da se v posavski in jugovzhodni Sloveniji v ponedeljek odpirajo vrtovi in terase gostinskih lokalov. 

"Še vedno velja, da smo v oranžni fazi in na državni ravni pogoji za prehod v rumeno fazo niso izpolnjeni," je še poudarila Bratuša.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 20:42 4. Marec 2021.

    LAŽ, LAŽ, LAŽ...... Mrš v 3.....

  • 20:42 4. Marec 2021.

    Lažete kot vedno, prasice teroristične smrdljive.

  • 17:59 4. Marec 2021.

    Strah je treba vzdrževat, ker samo tako lahko pripraviš narod, da upošteva še tako nelogične in neumne ukaze oziroma ukrepe.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.