Zdravje
14200 ogledov

Novi podatki: Tako nam kaže v primerjavi s tednom prej

Covid-19 v Ljubljani
1/3
Profimedia
V sredo je bilo potrjenih več primerov kot teden pred tem, a je delež pozitivnih testov nižji.

V sredo je bilo opravljenih 5822 testov, od katerih je bilo 1019 pozitivnih. Delež pozitivnih testov je 17,5-odstoten. Opravljenih je bilo tudi 27194 hitrih testov. Trenutno je v državi aktivnih 10.897 primerov, kar predstavlja 1,4-odstoten dvig v primerjavi z dnevom pred tem. Povprečje novih primerov zadnjih sedmih dni znaša 788,1, kažejo podatki Sledilnika. 

V primerjavi s prejšnjim tednom je bilo potrjenih več novih primerov, a je tokrat delež pozitivnih testov nižji. Prejšnjo sredo je bilo opravljenih 4565 testov PCR, s katerimi je bilo potrjenih 852 novih primerov. Delež pozitivnih primerov je znašal 18,7 odstotka. Opravljenih je bilo tudi 25.095 hitrih testov. Sedemdnevno povprečje novih primerov je bilo prejšnjo sredo 763. 

Spremljamo lahko pozitiven trend v bolnišnicah. Danes je v bolnišnicah 511 bolnikov s covidom-19, kar je pet manj kot včeraj, je povedala vladna govorka za covid-19 Maja Bratuša. Povečalo se je število bolnikov, ki potrebujejo zdravljenje na oddelkih intenzivne nege. Takih je danes 86, kar je štiri več kot dan prej. V bolnišnice je bilo včeraj sprejetih 41 bolnikov, odpuščenih v domačo oskrbo je bilo 42. V bolnišnicah so včeraj umrle štiri osebe.

podatki epidemija covid-19 | Avtor: Vlada RS Vlada RS
"Razviden je trend upadanja sprejemov v bolnišnice. Nekoliko manj je bilo danes in včeraj odpusta v primerjavi s tremi dnevi nazaj," je dejala Bratuša. Še prejšnjo sredo je bilo v bolnišnciah 546 bolnikov s covidom-19, 103 bolniki so potrebovali zdravljenje na intenzivnih oddelkih.

 

podatki epidemija covid-19 | Avtor: Vlada RS Vlada RS

V sredo je vlada sprejela odločitev, da se v ponedeljek v šole vračajo dijaki prvih treh letnikov, ki so se do zdaj izobraževali na daljavo. Kako bo potekal pouk, bo uradno znano danes. Vlada je odločila tudi, da bodo maske obvezne tudi v matičnih učilnicah tako za učitelje kot učence in dijake od vključno 6. razreda. 

Danes naj bi vlada obravnavala tudi spremembe režima pri prehodu meje. Minister Aleš Hojs je napovedal tudi možnost odprtja teras lokalov v zasavski in posavski regiji. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • KriptoGospod 10:52 04.marec 2021.

    Za tiste ki vas je kriza močno udarila po žepu, preberite kako zaslužiti nekaj kriptovalut zastonj na blogu http://bit.ly/zastonj-do-prvega-bitcoina

  • Anonraaa78 10:05 04.marec 2021.

    sedaj komentirate delez okuzenih samo da dajete vtis boljse situacije a ne! pizda ste butci novinarji ej!