Slovenija
11027 ogledov

Hojs bi v teh dveh regijah odprl lokale

Aleš Hojs
1/2
Danes znanih več podrobnosti o nadaljnjem šolanju dijakov, vlada po napovedih Hojsa o odprtju teras lokalov v dveh regijah

Po sredini odločitvi vlade, da se v ponedeljek v šole vrnejo vsi dijaki, naj bi pristojni danes predstavili podrobnosti režima v šolah. Na današnji seji pa naj bi vlada obravnavala spremembe režima pri prehodu meje in po napovedi ministra Aleša Hojsa za POP TV tudi možnost odprtja teras lokalov v zasavski in posavski regiji.

Vlada je v sredo odločila, da se v šole v ponedeljek vračajo tudi dijaki prvih treh letnikov, ki so se do zdaj izobraževali na daljavo. Odločila je še, da bodo maske tudi v matičnih učilnicah obvezne tako za učitelje kot dijake in učence od vključno 6. razreda.

Danes pa bo uradno znano, ali bo pouk potekal po modelu C, kar pomeni, da se polovica dijakov en teden šola v šoli, druga polovica pa na daljavo, naslednji teden pa se zamenjajo. Tako je vladi namreč predlagala strokovna svetovalna skupina.

Vlada je v sredo sicer podaljšala omejitve zbiranja in gibanja, ni pa še odločila, kako bo po novem z režimom na mejah. Minister za notranje zadeve Aleš Hojs je sicer v ponedeljek v DZ napovedal, da bi lahko prišlo do precejšnjih zaostritev nadzora na meji.

Aleš Hojs | Avtor: Danijel Novakovič/STA Danijel Novakovič/STA

V sredini oddaji 24ur zvečer pa je povedal, da bo vlada že jutri na pobudo gospodarskega ministra Zdravka Počivalška obravnavala predlog, da bi se v dveh regijah, ki sta po epidemioloških kazalcih že porumeneli, gre za zasavsko in posavsko regijo, odprli terase gostinskih lokalov v popoldanskem času. "Tudi stroka je temu deloma naklonjena, želijo pa, da se napišejo natančni predpisi, kako bi to izvajali," je dejal Hojs.

Vlada bo danes sicer obravnavala tudi nekaj zakonskih predlogov. Med drugim naj bi opravila prvo obravnavo novele zakona o avdiovizualnih medijskih storitvah ter potrdila predlog zakona o bančništvu. Na dnevnem redu pa je tudi predlog sprememb zakona o prikritih vojnih grobiščih in pokopu, s katerimi se področje varstva prikritih vojnih grobišč z gospodarskega seli v pristojnost obrambnega ministrstva. V okviru slednjega pa je predvidena tudi ustanovitev uprave za vojaško dediščino, kot organa v sestavi ministrstva, izhaja iz vladnih gradiv.

 
Komentarjev 15
  • Lion007 11:56 04.marec 2021.

    A sem jaz budala, al kaj. Skoz govorijo in kažejo, da se gostilne ne odprejo niti v zeleni fazi, a Hojsić bi jih odprl v rumeni. 😡 😡 Fuck off.

  • KriptoGospod 10:58 04.marec 2021.

    Dokler ni gostiln, pa preberite na blogu kako zaslužiti nekaj evrov da bo potem bolj veselo http://bit.ly/zastonj-do-prvega-bitcoina

  • Toni 10:46 04.marec 2021.

    Situacija s COVID se bo čez 2-3 tedne povsem spremenila na boljše. Vsak čas bodo odprli mejo s Hrvaško. Hojsek, Kacin in drugi veljaki morajo na svoje vikende.