Slovenija
18617 ogledov

Vlada ekspresno zaključila večerno sejo: To so sprejeli ministri

Brdo pri Kranju, vlada
1/3
Vlada RS Brdo pri Kranju, vlada
Zaostrovanja ukrepov za zdaj kot kaže ne bo. Po mnenju strokovne skupine ima Slovenija "razmere pod nadzorom".

V tem trenutku so po ocenah strokovne skupine, ki jo odslej vodi Mateja Logar, za omejevanje širjenja okužb dovolj ukrepi, kot so nošenje maske, medosebna razdalja in razkuževanje rok.

V ponedeljek se bodo v šole vrnili dijaki, pouk bo potekal po modelu C, odprli se bodo dijaški domovi.

Strokovna svetovalna skupina je predlagala, da je uporaba zaščitnih mask za učence od 6. razreda osnovne šole dalje in dijake v vseh razredih srednje šole obvezna. Prav tako je predlagala, da je uporaba zaščitnih mask za učitelje v osnovnih šolah in profesorje v srednjih šolah obvezna.Ostale odločbe odloka ostanejo enake in se ne spreminjajo. 

vlada janez janša brdo seja vlade | Avtor: Vlada RS Vlada RS

Je pa vlada podaljšala začasno prepoved zbiranja ljudi v: 

 • glasbenih šolah, razen za izvedbo individualnega pouka,
 • višjih strokovnih šolah, razen za študente, za opravljanje izpitov, seminarjev do največ deset udeležencev, laboratorijskih vaj in individualnega pouka (npr. klinične in kabinetne vaje ter vaje, ki zahtevajo uporabo specializirane opreme in inštrumentov),
 • študentskih domovih, razen v primeru študentov, ki imajo stalno prebivališče v študentskem domu, študentskih družin, študentov tujcev in gostujočih profesorjev, ki jim je zaradi trenutnih varnostnih razmer onemogočena vrnitev v kraj stalnega bivališča ter študentov, ki opravljajo izpite, seminarje, laboratorijske vaje in individualni pouk 
 • ter na univerzah in samostojnih visokošolskih zavodih, razen za študente, za opravljanje izpitov, seminarjev do največ deset udeležencev,  laboratorijskih vaj in individualnega pouka.
 
Komentarjev 8
 • Avatar Leon
  Leon 07:06 04.marec 2021.

  Vlada sprejema odločitve po principu skupinskega seksa ! Nikoli ne vedo kje imajo glave in kje rit .

 • Avatar jezeran
  jezeran 06:15 04.marec 2021.

  Bedarija s to šolo po modelu C, a pred šolo se pa ne družijo. In kaj bodo zdaj učitelji 2x isto snov predaval, Že zdaj se jim ne da, vržejo snov in dijaki naj jo sami predelajo. Katastrofa od šolstva.

 • crniovcar 05:20 04.marec 2021.

  Kako je pa z vzgojo in šolanjem psov v kinoloških društvih ????? Zunaj so razdalja sigurno individualno tudi !!!???