Simulacije z življenjsko ogroženimi

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
V ljubljanskem zdravstvenem domu začenjajo z novim načinom izobraževanja medicinskeih sester - s simulacijami.
Oglej si celoten članek

Simulacijski center Zdravstvenega doma (ZD) Ljubljana danes prvič organizira izobraževanje za medicinske sestre, ki ga bodo izvedli z najsodobnejšim načinom izobraževanja v zdravstvu - simulacijami. Kot so sporočili iz ZD Ljubljana, gre za strokovno srečanje z naslovom Nujna stanja v medicini dela, prometa in športa za medicinske sestre.

Reševanje akutne situacije

Gre za varen, učinkovit in etičen način izobraževanja, v sporočilu za javnost navajajo v ZD Ljubljana. Tako namreč zagotovijo varno učno okolje, v katerem kandidat pridobi izkušnje, kako poteka delo z življenjsko ogroženim pacientom, kako reševati akutno situacijo in predstavlja način učenja, kje imajo odločitve posledice. Na ta način se lahko zdravstveni izvajalci najbolje pripravijo na oskrbo pacienta, ki mu s tem zagotavljajo varno in kakovostno oskrbo.

Simulacijski center ZD Ljubljana je bil sicer ustanovljen kot projekt izpopolnjevanja in raziskovanja z vizijo usposabljati kompetenten kader, kot so zdravniki, medicinske sestre ter klinični mentorji zdravstvenih fakultet in srednjih zdravstvenih šol, in sicer s ciljem izboljšanja varnosti pacientov, so še sporočili iz ZD Ljubljana.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.