Zdravje > Aktualno
30 ogledov

Simulacije z življenjsko ogroženimi

(Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
V ljubljanskem zdravstvenem domu začenjajo z novim načinom izobraževanja medicinskeih sester - s simulacijami.

Simulacijski center Zdravstvenega doma (ZD) Ljubljana danes prvič organizira izobraževanje za medicinske sestre, ki ga bodo izvedli z najsodobnejšim načinom izobraževanja v zdravstvu - simulacijami. Kot so sporočili iz ZD Ljubljana, gre za strokovno srečanje z naslovom Nujna stanja v medicini dela, prometa in športa za medicinske sestre.

Reševanje akutne situacije

Gre za varen, učinkovit in etičen način izobraževanja, v sporočilu za javnost navajajo v ZD Ljubljana. Tako namreč zagotovijo varno učno okolje, v katerem kandidat pridobi izkušnje, kako poteka delo z življenjsko ogroženim pacientom, kako reševati akutno situacijo in predstavlja način učenja, kje imajo odločitve posledice. Na ta način se lahko zdravstveni izvajalci najbolje pripravijo na oskrbo pacienta, ki mu s tem zagotavljajo varno in kakovostno oskrbo.

Simulacijski center ZD Ljubljana je bil sicer ustanovljen kot projekt izpopolnjevanja in raziskovanja z vizijo usposabljati kompetenten kader, kot so zdravniki, medicinske sestre ter klinični mentorji zdravstvenih fakultet in srednjih zdravstvenih šol, in sicer s ciljem izboljšanja varnosti pacientov, so še sporočili iz ZD Ljubljana.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.