Skrivnost, za katero luksuzni hoteli nočejo, da jo odkrijete

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Turistična spletna stran TravelMath razkriva, da je v sobah hotelov s štirimi ali petimi zvezdicami več bakterij kot v hotelih s tremi zvezdicami.
Oglej si celoten članek

Drage hotelske sobe so bolj umazane od cenejših, kaže raziskava turističnega portala TravelMath. 

Foto: Shutterstock Televizija Prisotnost različnih tipov bakterij, ki lahko povzročajo bolezni, so ugotavljali v devetih različnih hotelih s tremi, štirimi in petimi zvezdicami. Pozorni so bili predvsem na površine, kot so televizijski daljinec, stacionarni telefon in police v kopalnici.

Izkazalo se je, da je najnižja koncentracija bakterij na površinah v hotelih s tremi zvezdicami, najvišja pa v hotelih s štirimi zvezdicami. V povprečju so bile koncentracije bakterij v hotelih s štirimi zvezdicami desetkrat večje kot v hotelih s tremi zvezdicami in v hotelih s petimi zvezdicami petkrat večje kot v hotelih s tremi zvezdicami.

Foto: Profimedia Hotel Največje kolonije bakterij so našli na površinah ob umivalnikih v hotelskih sobah s štirimi zvezdicami ter na daljinskih upravljalcih televizij v hotelih s petimi zvezdicami.

Pozorni bodite tudi na sprejemni pult v hotelu, največ bakterij omajo hoteli s štirimi zvezdicami.

Čeprav večinoma ne gre za nevarne bakterije, pa na spletni strani predlagajo, da ob prihodu v sobo v hotelu razkužite zgoraj navedene površine, predsem pa si natančno in redno umivajte roke.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • To sam kaže na to da ko imaš enkrat zagotovljene goste te začne prov mal brigat za kvaliteto storitev. Važn …

  • 21:03 1. Februar 2016.

    Mislim zakaj žalite našo inteligenco s tok debilnimi članki, ki so brezpredmetni in brez pomena... samo slamo mlatite da dobite …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.