Zdravje > Aktualno
18 ogledov

Skrivnost, za katero luksuzni hoteli nočejo, da jo odkrijete

hotel, hotelska soba Shutterstock
Turistična spletna stran TravelMath razkriva, da je v sobah hotelov s štirimi ali petimi zvezdicami več bakterij kot v hotelih s tremi zvezdicami.

Drage hotelske sobe so bolj umazane od cenejših, kaže raziskava turističnega portala TravelMath. 

Televizija | Avtor: Shutterstock Shutterstock
Prisotnost različnih tipov bakterij, ki lahko povzročajo bolezni, so ugotavljali v devetih različnih hotelih s tremi, štirimi in petimi zvezdicami. Pozorni so bili predvsem na površine, kot so televizijski daljinec, stacionarni telefon in police v kopalnici.

Izkazalo se je, da je najnižja koncentracija bakterij na površinah v hotelih s tremi zvezdicami, najvišja pa v hotelih s štirimi zvezdicami. V povprečju so bile koncentracije bakterij v hotelih s štirimi zvezdicami desetkrat večje kot v hotelih s tremi zvezdicami in v hotelih s petimi zvezdicami petkrat večje kot v hotelih s tremi zvezdicami.

Hotel | Avtor: Profimedias Profimedias
Največje kolonije bakterij so našli na površinah ob umivalnikih v hotelskih sobah s štirimi zvezdicami ter na daljinskih upravljalcih televizij v hotelih s petimi zvezdicami.

Pozorni bodite tudi na sprejemni pult v hotelu, največ bakterij omajo hoteli s štirimi zvezdicami.

Čeprav večinoma ne gre za nevarne bakterije, pa na spletni strani predlagajo, da ob prihodu v sobo v hotelu razkužite zgoraj navedene površine, predsem pa si natančno in redno umivajte roke.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 01:45 02.februar 2016.

    To sam kaže na to da ko imaš enkrat zagotovljene goste te začne prov mal brigat za kvaliteto storitev. Važn da zgleda vse ok. Pa čeprav se potem 5x manj čisti kot v tistih hotelih z 3 zvezdicam ki se ...prikaži več morjo trudt za vsakega gosta.

  • belizajcek 21:03 01.februar 2016.

    Mislim zakaj žalite našo inteligenco s tok debilnimi članki, ki so brezpredmetni in brez pomena... samo slamo mlatite da dobite klike... sramota!