So nezvesti boljši ljubimci?

Foto: Profimedia poljub
Morda veljajo tisti, ki varajo, za boljše ljubimce ... Pa so res?
Oglej si celoten članek

Ni nujno, da so nezvesti partnerji boljši ljubimci. Pogosto je ravno obratno. Tisti, ki vara, je pogosto nesamozavesten in ne zaupa v svoje sposobnosti ljubljenja, meni strokovnjakinja.

Se počutite varne? To so najpogostejši razlogi za varanje

Preverjajo svojo spolno učinkovitost

Sociologinja Kristen Mark iz Nothwestern University iz Chicaga na podlagi zvojih raziskav meni, da nektere osebe varajo samo zato, da preverijo svojo “spolno učinkovitost”. Tako po njenem mnenju nesamozavestne osebe ves čas iščejo potrditev.

“Za te ljudi se je lažje sprostiti z neznancem, ki ne ve ničesar o njihovi spolni preteklosti,” pojasnjuje sociologinja. Dodaja, da obstajajo ljudje, ki so bolj nagnjeni k varanju: “Moški in ženske, ki imajo težave pri obvladovanju lastnih frustracij in iščejo v novem partnerju stvari, ki jih ne dobijo pri svojem.” Sociologinaj je prepričana, da je edini protistrup nezvestobi zdrav in zadovoljujoč odnos.

Rezervni načrt Zakaj ženske varajo

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.