Zdravje > Intima
8033 ogledov

Zakaj ženske varajo

ženska, urejanje, priprave, ličila Profimedias
Ali ženske ves čas gledajo za drugimi moškimi?

Ženske imajo sodeč po raziskavi strokovnjakov z Univerze v Teksasu v Austinu v svoji naravi “rezervni načrt” zase in za svojo družino. Trdijo, da si ženske ves čas ogledujejo tudi druge moške, čeprav so v resni zvezi, piše britanski tabloid The Sun. 

Strokovnjaki so v raziskavi, ki sta jo vodila profesorja David Buss in Cari Goetz ugotovili, da ženske ves čas tehtajo odnos s svojim moškim in ves čas preverjajo, ali obstajajo drugje boljše možnosti.

Posledica krutega življenja

Strokovnjaki trdijo, da je vse to posledica krutega življenja naših prednikov, ko so imeli ljudje nevarno življenje in so pogosto umirali mladi. Tako so ženske imele rezervni načrt za primer, če bi partner umrl. Prav zato naj bi ženske še vedno gledale za morebitnimi partnerji, čeprav so v srečnem razmerju.    

Ženske se po oceni profesorjev zapletajo v afere zato, da imajo nekakšno zavarovanje, če razmerje s trenutnim partnerjem razpade. In da preverjajo, ali je sploh vredno vztrajati v trenutnem razmerju.

Različni razlogi

Sicer pa je teorij in razlogov, zakaj ženske napogosteje varajo, celo morje. Ženske sodeč po predhodnih raziskavah najpogosteje varajo zato, ker si želijo čustvene bližine, komunikacije in nežnosti, ki jih pri partnerju ne dobijo več. Varajo zaradi nezadovoljstva v obstoječi zvezi in potrebujejo tolažbo v objemu drugega. Veliko žensk vara tudi iz golega maščevanja, ker jih je pred tem na takšen ali drugačen način prevaral partner. 

Statistike sicer pravijo, da pogosteje varajo ženske z visokim glasom in da so k skoku čez plot dvakrat bolj nagnjene ženske, ki v zvezi niso zadovoljne. Če niso zadovoljne s samo spolnostjo, je kar trikrat več možnosti, da bodo varale. Večina žensk, ki prevara svojega partnerja, pa to stori pred svojim 35. letom.