Število okuženih preseglo milijon, takšna je bilanca

Foto: Epa
Foto: Epa
Dobršen del Zemlje se sooča s hitrim širjenjem novega koronavirusa. Ta je že dosegel nekaj zloveščih mejnikov.
Oglej si celoten članek

V četrtek malo pred 21. uro po srednjeevropskem času je število uradno potrjenih okužb s covidom-19 po vsem svetu preseglo milijon.

Ob tem mejniku je bilo moč dobiti vpogled v smrtnosnost virusa, upoštevajoč število umrlih in število ozdravelih pacientov.

Po podatkih Svetovne zdravstvene organizacije (WHO) in pristojnih uradov za preprečevanje nalezljivih bolezni v Evropski uniji, Združenih državah Amerike in na Kitajskem, obdelanih s strani statističnih strokovnjakov, so nekateri pokazatelji zelo zaskrbljujoči.

Koronavirus Nove ugotovitve močno zaskrbele Svetovno zdravstveno organizacijo

V trenutku, ko je bil potrjen 1.000.000. primer okužbe s covidom-19, je za posledicami virusa umrlo več kot 51.000 ljudi, kar znaša več kot pet odstotkov.

Foto: Epa krsta covid-19 Maroko

V istem trenutku je že več kot 210.000 od okužbe prizadetih ljudi popolnoma okrevalo, kar znaša več kot 21 odstotkov vseh potrjenih primerov. 

Samo v letu 2020 je za posledicami sezonske gripe umrlo več kot 123.000 ljudi.

Foto Solata, nedrčki, plastika, vložki ... Kdo je bil najbolj inovativen?

V Sloveniji smo k številu okuženih "prispevali" 897 posameznikov, kar znaša malce manj kot en promil vseh potrjenih primerov na zemeljski obli.

DZ Protikorona zakon sprejet. To prinaša.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 11

  • 04:08 3. April 2020.

    www.MooXi.net - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • 01:44 3. April 2020.

    Ne veste, kje najti žensko za eno noč? Pridite -- Bredhot.Com

  • 01:00 3. April 2020.

    ste končno začeli dajati nekaj koristnih primerjav, ki pokažejo, koliko je smiseln tale ekonomski samomor.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.