Štiriletnik nova smrtna žrtev ošpic

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Otrok zoper bolezen ni bil cepljen.
Oglej si celoten članek

V bolnišnici v Nišu je za ošpicami umrl štiriletni otrok; to je že šesta smrtna žrtev te nalezljive bolezni v Srbiji v zadnjih štirih mesecih in pol, je danes sporočil srbski inštitut za javno zdravje. Direktor kliničnega centra v Nišu Zoran Radovanović je potrdil, da otrok ni bil cepljen proti ošpicam.

Dejal je še, da so okužbo z virusom ošpic potrdili v laboratoriju, tej bolezni pa je sledila še huda pljučnica. Otrok je bil zato štiri tedne priklopljen na respirator.

WHO Ošpice: Skrb WHO zaradi hudega izbruha Evropi : 400 odstotni porast primerov, 35 ljudi je umrlo

Radovanović je za Radiotelevizijo Srbije opozoril, da je tudi ta smrtna žrtev ošpic posledica kampanje proti cepljenju, "ki so jo vodili nestrokovni ljudje, ki niso pristojni za tovrstne zadeve".

V Srbiji in v občinah z večinskim srbskim prebivalstvom na Kosovu je od oktobra lani po podatkih srbskega inštituta za javno zdravje za ošpicami zbolelo skoraj 2900 ljudi. Največ okuženih je mlajših od pet ali starejših od 30 let, v 94 odstotkih primerov pa niso bili cepljeni, niso prejeli vseh potrebnih doz cepiva ali ne vedo, ali so bili cepljeni.

Pred tem zdrava Nova smrt zaradi ošpic

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.