Super paradižnik kot 50 steklenic vina

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Britanski strokovnjaki so ustvarili paradižnik poln antioksidanta.
Oglej si celoten članek

Zaužitje enega super paradižnika naj bi bilo ekvivalentno 50 steklenicam rdečega vina. Ne po vsebnosti alkohola, pač pa po vsebnosti zelo močnega antioksidanta resveratrola. 

Resveratrol spada v skupino polifenolov in ima veliko pozitivnih učinkov na naše zdravje. Varuje srce in ožilje, ščiti naše celice pred uničujočimi prostimi radikali, znižuje slab in zvišuje vrednosti dobrega holesterola, nam pomaga pri odpravi stresa, utrujenosti in tako dalje. Poleg tega upočasnjuje procese staranja, ščiti pa tudi pred nekaterimi vrstami raka.

Ustvarili superparadižnik

Prav zaradi številnih pozitivnih učinkov na zdravje so strokovnjaki z britanskega centra za raziskave John Innes ustvarili paradižnik, ki je zelo bogat z resveratrolom in bo zato ščitil naše celice pred degenerativnimi porcesi. Prvi sper paradižnik so opisali v Nature Communications.

Med vire resveratrola poleg rdečega vina štejemo tudi japonski dresnik, najdemo ga tudi v temni čokoladi, arašidih, borovnicah ... 

anja.scuka@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.