Tako se je ministrstvo odzvalo na veliko podražitev pri Vzajemni

Foto: V. L. UKCLJ: Aleš Šabeder, Dr. Janez Jazbec, Teodor Žepič
Foto: V. L. UKCLJ: Aleš Šabeder, Dr. Janez Jazbec, Teodor Žepič
Poziv zavarovalnici Vzajemna
Oglej si celoten članek

Minister za zdravje Aleš Šabeder je zavarovalnico Vzajemna pozval k iskanju morebitnih notranjih rezerv in optimizaciji poslovanja. Vzajemna je v petek napovedala precejšnjo podražitev premije dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja, ki bo začela veljati s 1. septembrom. 
Vzajemna bo premijo dopolnilnega zdravstvenega zavarovanjal letos zvišala drugič, tokrat za 3,70 evra. Od prvega septembra bodo tako zavarovanci Vzajemne plačevali  5,55 evra več kot v začetku leta. 

Kot razlog za podražitev na Vzajemni navajajo nujno uskladitev z višjimi stroški zdravstvenih storitev. 

Zdravje Vzajemna z veliko podražitvijo dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja

"Na ministrstvu smo se na dvig premije nemudoma odzvali in pozvali zavarovalnico Vzajemna k iskanju morebitnih notranjih rezerv in optimizaciji poslovanja, ne pa prenašanju stroška v breme tistih, ki plačujejo zdravstveno zavarovanje," je povedal Šabeder.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 10

  • 08:45 23. Julij 2019.

    Sramota, sami si pa delijo blazne plače in dobičke.

  • 07:58 23. Julij 2019.

    Ja,čas dopustov in uživanja je,pa mora nekdo,ki bo ostal doma pomagati tistim,kateri potujejo v eksotične države in imajo siromaki velike …

  • 01:05 23. Julij 2019.

    Ali veš, kje najti žensko za eno noč? Pridite v >>> www.Bredhot.Com

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.