Zdravje
5000 ogledov

Tako se je ministrstvo odzvalo na veliko podražitev pri Vzajemni

UKCLJ: Aleš Šabeder, Dr. Janez Jazbec in Teodor Žepič V. L. UKCLJ: Aleš Šabeder, Dr. Janez Jazbec, Teodor Žepič
Poziv zavarovalnici Vzajemna

Minister za zdravje Aleš Šabeder je zavarovalnico Vzajemna pozval k iskanju morebitnih notranjih rezerv in optimizaciji poslovanja. Vzajemna je v petek napovedala precejšnjo podražitev premije dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja, ki bo začela veljati s 1. septembrom. 
Vzajemna bo premijo dopolnilnega zdravstvenega zavarovanjal letos zvišala drugič, tokrat za 3,70 evra. Od prvega septembra bodo tako zavarovanci Vzajemne plačevali  5,55 evra več kot v začetku leta. 

Kot razlog za podražitev na Vzajemni navajajo nujno uskladitev z višjimi stroški zdravstvenih storitev. 

slovenija 06.09.2010 Vzajemna, poloznice, placevanje, foto: Bostjan Tacol Zdravje Vzajemna z veliko podražitvijo dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja

"Na ministrstvu smo se na dvig premije nemudoma odzvali in pozvali zavarovalnico Vzajemna k iskanju morebitnih notranjih rezerv in optimizaciji poslovanja, ne pa prenašanju stroška v breme tistih, ki plačujejo zdravstveno zavarovanje," je povedal Šabeder.

Komentarjev 10
  • wingspan15 08:45 23.julij 2019.

    Sramota, sami si pa delijo blazne plače in dobičke.

  • sam50 07:58 23.julij 2019.

    Ja,čas dopustov in uživanja je,pa mora nekdo,ki bo ostal doma pomagati tistim,kateri potujejo v eksotične države in imajo siromaki velike stroške....

  • Avatar Dimlietta
    Dimlietta 01:05 23.julij 2019.

    Ali veš, kje najti žensko za eno noč? Pridite v >>> www.Bredhot.Com