Tako se okužbe v teh dneh pojavljajo po državi

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
V petek je bilo potrjenih 82 novih okužb, največ primerov so odkrili v Kranju.
Oglej si celoten članek

Že peti dan zapored beležimo porast okužb z virusom SARS-CoV-2. V petek so s 1.641 testi PCR potrdili 82 novih okužb, kar je 173,3 odstotka več kot prejšnji petek. 

Do pojava večjega števila okužb je v zadnjem tednu prišlo na območju jugovzhodne Slovenije in posavske regije, porast pa je zaznati tudi na območju Gorenjske. V obeh primerih sta se na območje iz Španije vrnili dve večji skupini dijakov, ki so se udeležili maturantskega izleta. V primeru dolenjske skupine je bilo potrjenih več kot 80 okužb, prvi primeri so bili potrjeni tudi v primeru gorenjske skupine. 

Največ novih okužb je bilo v petek potrjenih v občini Kranj, in sicer osem. Sedem primerov so potrdili v Krškem, šest v občini Mokronog – Trebelno, pet v Ljubljani, štiri v Mariboru, po trdi v občinah Novo mesto, Črnomelj, Brežice, Trebnje, Mirna Peč, Ravne na Koroškem, Bled in po dve v občinah Šentjernej, Radovljica, Dolenjske Toplice, Semič, Straža, Postojna in Šentrupert. 

Po ena nova okužba je bila potrjena v Metliki, Kopru, Piranu, Sevnici, Izoli, Lendavi, Medvodah, Škocjanu, Grosuplju, Kungoti, Moravskih Toplicah, Šenčurju, Cirkulanah, na Jesenicah, v Komnu, Mirni in Tržiču. 

Največ aktivnih okužb je Ljubljani, kjer pa je trend v upadanju. Med občinami, kjer je trend širjenja okužb v porastu, je največ aktivnih okužb v Novem mestu (32), Črnomlju (28), Kranju (22), Brežicah (21), Krškem (19) in Metliki (18). 

Institut Jožef Stefan je v petkovi prognozi razvoja epidemije covida-19 zapisal, da se je četrti val že začel, saj število potrjeno okuženih ne narašča samo zaradi maturantov, ki so se okužili v tujini.  


 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 15:38 10. Julij 2021.

    Zakaj ne pise katere osebe so to ali so to prebolevniki ali cepljeni ali taksni ki niso nic od tega.....

  • 13:57 10. Julij 2021.

    Ajoj, še poimensko naj začnejo objavljat okužene, bomo lahko prepoznali sosede, ki nas ogrožajo. Komu in čemu je sploh namenjena …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.