Težka noč na urgenci

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Premislite, ali resnično potrebujete urgenco?
Oglej si celoten članek

Od sinoči, od 19. ure naprej, pa do danes zjutraj, so v kirurškem bloku ljubljanske urgence obravnavali kar 250 poškodovancev, od tega 18 smučarjev, 31 padlih na ledu in 10 poškodovanih v prometnih nesrečah, sporočajo iz naše največje bolnišnice. Dodajajo, da je bilo na oddelke klinike iz Urgentnega kirurškega bloka sprejetih 32 bolnikov.

Opozorilo zdravnikov

Glede na vremensko napoved in prehajanje snega v dež lahko v današnjem dnevu pričakujemo povečano število poškodovanih zaradi padcev na ledu, zato naši zdravniki opozarjajo na previdnost tako v prometu kot pri peš hoji: "V primeru lažjih poškodb gležnjev in sklepov zdravniki predlagajo presojo, ali je res nujen obisk urgence, saj lahko v takih primerih obiščejo lečečega zdravnika," opozarjajo na UKC Ljubljana.

Zdravje Krivulja se je obrnila navzgor

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 10:51 6. Marec 2018.

    ....res nujen obisk urgence, saj lahko v takih primerih obiščejo lečečega zdravnika,".. Lečeči te pa z napotnico na urgenco napoti …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.