Zdravje > Aktualno
1084 ogledov

Krivulja se je obrnila navzgor

NIJZ
V naši največji bolnišnici imajo veliko dela.

  UKC Ljubljana so minuli teden obravnavali 111 bolnikov z gripo in respiratornimi okužbami, teden prej 109: "Od tega smo imeli prejšnji teden 43 primerov RSV in 68 primerov gripe - 26 bolnikov z virusom influence B in 44 primerov influence A. Opažamo, da se pojavi gripe in respiratornih okužb še ne zmanjšujejo," so sporočili iz naše največje bolnišnice. 

Zdravje Gripa: Majhni otroci so kužni dalj časa

Nasploh so imeli v UKC Ljubljana v zadnjem vikendu veliko dela. Bolnikom z virusnimi okužbami so se namreč prudružile še smučarske poškodbe in zlomi zaradi padcev na ledu. Tako je urgentnem kirurškem bloku kirurške klinike pretekli vikend pomoč poiskalo 537 poškodovancev, od tega 35 smučarjev, 59 padlih na ledu in  31 poškodovanih v prometnih nesrečah.

Krivulja se je obrnila navzgor

D

 | Avtor: NIJZ NIJZ
a obolevnost z gripo spet nekoliko narašča, kažejo tudi podatki Nacionalnega inštututa za javno zdravje (NIJZ) - krivulja na grafu, ki prikazuje incidenčno stopnjo gripe, se je ponovno dvignila.

Če so v začetku februarja prvič v letošnji sezoni zaznali upad gripe, je hud mraz koncem februarja očitno naredil svoje in število obolelih je spet začelo naraščati. 

Kaj se dogaja z gripo?

Na NIJZ vsak teden sproti ocenijo, kako poteka sezona gripe. Potek sezone izrazijo s trendom rasti/zmanjševanja števila obolelih, geografsko razširjenostjo in intenziteto sezone (večje ali manjše število obolelih v primejavi z istim obdobjem v predhodnih sezonah). Več o tem si lahko preberete na spletni strani NIJZ. 

Iz Splošne bolnišnice Slovenj Gradec, kjer so prejšnji teden zaradi respiratornih obolenj obiske omejili na eno zdravo osebo, so danes sporočili, da ta omejitev še velja, dodatno pa so določili dve izjemi. Na internem oddelku so obiske prepovedali, na pediatričnem pa je ob hospitaliziranem otroku lahko prisoten zdrav starš oz. skrbnik.

bolnišnica dvigalo Zdravje Odpravljena popolna prepoved obiskov

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice