Zdravje > Aktualno
1039 ogledov

Gripa: To je zagotovo razveseljiv podatek

Nijz
Je končno za nami?

Z Nacionalnega inštutita za javno zdravje (NIJZ) so sporočili, da so prvič v letošnji sezoni zaznali upad gripe, kar je zagotovo razveseljiv podatek. 

Število obolelih za gripo je začelo upadati že prejšnji teden, glede na podatke z grafa pa je razvidno, da letošnja gripa vendarle ni tako huda, nasploh v primerjavi z lansko, najhujšo v zadnjih letih.

Kot zanimivost, na isti dan, vendar pred enim letom, smo na našem portalu prav tako sporočilo podobno spodbudno novico - o upadu obolelih za gripo v ambulantah. 

 | Avtor: Nijz Nijz

Okužbe z virusi influence so v zadnjem tednu potrdili v vzorcih odvzetih bolnikom iz vseh slovenskih regij, so zapisali. Sicer so v zadnjem tednu viruse influence dokazali v 26 odstotkih testiranih vzorcev, kar je enako kot prejšni teden.

Zdravje Gripa: Majhni otroci so kužni dalj časa

Na NIJZ opozarjajo, da število obolelih za gripo podobnih bolezni zelo narašča v Vzhodni Evropi, v sosednjih državah pa je stanje podobno kot pri nas, čeprav na Hrvaškem in Madžarskem incidenca še ni začela upadati.

 | Avtor: Nijz Nijz

Obiski še vedno omejeni oziroma prepovedani

Kljub upadu gripe pri nas so iz Splošni bolnišnice Slovenj Gradec sporočili, da so zaradi gripe, respiratornih obolenj in pojava nalezljivih črevesnih obolenj prepoved obiskov na vseh oddelkih podaljšali še do konca februarja.

Bolnik Zdravje Zaradi gripe prepovedani vsi obiski

Obiski so zaradi sezonskih obolenj omejeni ali prepovedani tudi v drugih slovenskih bolnišnicah. Med drugim so v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor obiski prepovedani od 2. februarja.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice