Zdravje > Aktualno
346 ogledov

Zaradi gripe prepovedani vsi obiski

Bolnik Profimedias
Vse več prepovedi obiskov v bolnišnicah.

V Splošni bolnišnici dr. Franca Derganca v Šempetru pri Gorici so zaradi povečanega števila virusnih obolenj z današnjim dnem prepovedali vse obiske. Od začetka leta pa so bili obiski v šempetrski bolnišnici omejeni na enega zdravega obiskovalca.

Za tak ukrep so se v bolnišnici odločili zaradi povečanega števila prehladnih obolenj in virusnih črevesnih obolenj ter zaradi preprečevanja vnosa in širjenja gripe.

Ob tem v bolnišnici vsem svetujejo, naj v primeru kakršnihkoli nejasnosti telefonsko kontaktirajo lečečega zdravnika in upoštevajo njegova navodila. Prepoved obiskov velja do preklica.

 Z UKC Ljubljana medtem sporočajo, da so zaradi umiritve epidemiološke situacije na KO za kardiologijo Interne klinike v 7. nadstropju glavne stavbe UKC Ljubljana preklicali ukrep popolne prepovedi obiskov na tem oddelku: "Režim obiskov je na KO za kardiologijo Interne klinike v 7. nadstropju enak, kot velja za celoten UKC Ljubljana: obiski so omejeni na 30 minut (ena zdrava oseba), med 15. in 17. uro," navajajo. 

Bolnišnice omejujejo obiske

Sicer so zaradi pojava gripe in drugih virusnih obolenj v preteklih dneh že omejili obiske v Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana, ljubljanski in kranjski porodnišnici, slovenjgraški in jeseniški bolnišnici ter na onkološkem inštitutu. Obiske so omejili tudi na pediatrični kliniki ter kliničnem oddelku za otroško kirurgijo in intenzivno terapijo kirurške klinike UKC Ljubljana. pediatrična klinika Zdravje Pediatrična klinika: Zaradi boljšega nadzora omejili obiske

Na nefrološkem oddelku UKC Ljubljana, v Splošni bolnišnici Novo mesto in na oddelku za nevrološke bolezni UKC Maribor so obiske prepovedali.

V Bolnici Petra Držaja v Ljubljani pa so odprli oddelek za epidemije, ki je namenjen bolnikom, ki zaradi gripe ali drugih okužb dihal potrebujejo bolnišnično zdravljenje.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.