To je največje slovensko mesto brez potrjene okužbe

Foto: OŠ Tončke Čeč
Foto: OŠ Tončke Čeč
V Sloveniji se število potrjenih primerov okuženih z novim koronavirusom bliža 1.000. Virus se širi po različnih koncih države.
Oglej si celoten članek

Do izteka sobote je v Sloveniji za posledicami covida-19 skupno umrlo 28 oseb. Največ okuženih je še vedno v Osrednjeslovenski regiji, Ljubljana je s skoraj 200 pozitivnimi testi razumljivo na vrhu razpredelnice.

Novi podatki To je razlog, da se pandemija pri nas ne umirja

Tudi vsa ostala večja slovenska mesta oziroma mestne občine se soočajo z razsajanjem virusa, a je število obolelih manjše kot v prestolnici. 

Maribor, Celje in Kranj imajo 20 potrjenih primerov ali manj, pri enomestnem številu okuženih so v Kopru in Novem mestu. Covid-19 je minimalno prisoten v Velenju in na Ptuju, s tremi oziroma dvema primeroma.

Povedal ... Razlog, zakaj nočejo povedati lokacije umrlih

Foto: Profimedia koronavirus COVID-19 test

Podatki Statističnega urada RS iz konca leta 2018 kažejo, da so po številu prebivalcev deveto največje slovensko mesto, torej za vsemi naštetimi - Trbovlje. In v središču Zasavja zaenkrat niso potrdili še nobenega primera covida-19.

Covid-19 V Sloveniji več testov kot pri sosedah, petkrat več kot na Hrvaškem

V Trbovljah sicer deluje ena od državnih vstopnih točk za testiranje in v Zasavski regiji je bilo skupno potrjenih 19 primerov novega koronavirusa.

V litijski občini so zaenkrat našteli 12 pozitivnih pacientov, v hrastniški pet in v zagorski dva. Slednji dve občini mejita na trboveljsko.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 17

  • 12:01 12. April 2020.

    V Janševi občini ga še ni !!!!!

  • 14:04 7. April 2020.

    Tleke ste pa zajebal !! - Je že zokunović izjavil, da je Lblan na prvem mestu...pa ni važen, al v+ …

  • 10:54 7. April 2020.

    Zakaj izpostavljate samo nekatere občine, napišite vse, v katerih še ni virusa, če že nekaj pisarite!!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.