To je prehrana, ki znatno blaži simptome depresije

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Simptomi bolezni so se jim znatno zmanjšali...
Oglej si celoten članek

Sredozemska prehrana blaži simptome depresije, ugotavlja najnovejša  študija, objavljena v priznani strokovni reviji  Nutritional Neuroscience. Ljudjem s hudo depresijo, so se po šestih mesecih uživanja sredozemske prehrane obogatene z ribami, simptomi bolezni znatno zmanjšali: "Pri udeležencih, ki so jedli mediteransko prehrano, smo ugotovili kar 45 odstotno izboljšanje," je dejala avstralska raziskovalka Natalie Parletta.

Raziskava Glede na najnovejše raziskave najprimernejša sredozemska dieta

Strokovnjaki so ugotovili, da je sredozemska prehrana blaži simptome anksioznosti in tako vpliva na boljšo kvaliteto življenja. Prav tako se je pokazalo, da je poraba večjih količin zelenjave povezana z manj stresa in pozitivnimi čustvi, večje količine sadja pa z manjšo anksioznostjo, bolj pozitivnimi občutki in odnosi.

Zdravje Depresija: Razprši se na tisoče simptomov

Po mnenju strokovnjakov sredozemska prehrana ni le prehrana, ampak tudi način življenja.

Zdravje Prehrana

Sredozemska dieta vključuje živila, bogata z rastlinskimi vlakninami, kot jih najdemo v žitaricah, vsebuje več rib, manj rdečega mesa, zmeren pa je tudi vnos jajc, mlečnih izdelkov ter perutninskega mesa.

Najpomembnejši vir maščob je seveda oljčno olje, najpomembnejše sladilo je okološki med, začinimo jo z rožmarinom in baziliko. Tudi po mnenju medicine je takšna prehrana rešitev za mnoge zdravstvene tegobe 21. stoletja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.