To je substanca, ki pomaga pri hujšanju

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Ameriška študija prinesla spoznanje, da se v vinu nahaja substanca, ki vpliva na izgubo telesne teže.
Oglej si celoten članek

Da vino resnično pomaga pri hujšanju, so nedavno potrdili znanstveniki z Univerze države Washington in Harvard. Za to je zaslužen antioksidant resveratrol, ki med drugim preprečuje razvoj in rast maščobnih celic.

Raziskave so pokazale, da dva kozarca vina na dan lahko zmanjša tveganje debelosti za kar 70 odstotkov.

Foto: Žurnal24 vino, rdeče vino, grozdje Znanstveniki so še dokazali,  da je bo vino najbolj učinkovalo pred spanjem, saj daje občutek sitosti, kar pomeni, da si po njem ne boste zaželeli nočnih prigrizkov.

Seveda je ob tem treba opozoriti, da obstajajo tudi drugi načini pridobitve te čudežne sestavine, naravno je namreč resveratrol v grozdnih peškah, kožicah grozdnih jagod in nekaterih drugih rastlinah (borovnice, maline, murve, arašidi in kakav). Največ pa ga v rdečih in črnih sortah grozdja. 

Snov, ki varuje zdravje

Resveratrol pa ni uspešen le pri razbijanju maščob, ampak tudi preprečuje razvoj rakavih obolenj, srčno-žilnih bolezni, pomaga pri sladkorni bolezni, ščiti naše celice in zavira njihovo staranje.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.