Zdravje > Fitnes
130 ogledov

To je substanca, ki pomaga pri hujšanju

Resveratrol Profimedias
Ameriška študija prinesla spoznanje, da se v vinu nahaja substanca, ki vpliva na izgubo telesne teže.

Da vino resnično pomaga pri hujšanju, so nedavno potrdili znanstveniki z Univerze države Washington in Harvard. Za to je zaslužen antioksidant resveratrol, ki med drugim preprečuje razvoj in rast maščobnih celic.

Raziskave so pokazale, da dva kozarca vina na dan lahko zmanjša tveganje debelosti za kar 70 odstotkov.

vino, rdeče vino, grozdje | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Znanstveniki so še dokazali,  da je bo vino najbolj učinkovalo pred spanjem, saj daje občutek sitosti, kar pomeni, da si po njem ne boste zaželeli nočnih prigrizkov.

Seveda je ob tem treba opozoriti, da obstajajo tudi drugi načini pridobitve te čudežne sestavine, naravno je namreč resveratrol v grozdnih peškah, kožicah grozdnih jagod in nekaterih drugih rastlinah (borovnice, maline, murve, arašidi in kakav). Največ pa ga v rdečih in črnih sortah grozdja. 

Snov, ki varuje zdravje

Resveratrol pa ni uspešen le pri razbijanju maščob, ampak tudi preprečuje razvoj rakavih obolenj, srčno-žilnih bolezni, pomaga pri sladkorni bolezni, ščiti naše celice in zavira njihovo staranje.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.