To o zgodnji okrasitvi pravijo psihiatri

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Kako naj bi (pre)zgodnje božično okraševanje vplivalo na človeka?
Oglej si celoten članek

Tisti, ki uživajo v (pre)zgodnjem prazničnem okraševanju svojega domovanja, lahko naletijo na kritiko svojcev in prijateljev, vendar ameriški psiohologi in psihiatri trdijo, da so takšni ljudje srečnejši od tistih, ki z okrasitvijo čakajo na praznike, povzema Independent.

Takoj ko iz omar na plano prinesete božične in novoletne okraske, jih prebirate, prižgete lučke, začnete prebujati otroka v sebi, to pa je zgolj pozitivno, meni psihoterapevtka Amy Morin, med drugim avtorica bestsellerja z naslovom Trinajst stvari, ki jih ne počnejo mentalno močne osebe.

"Tistim, ki so izgubili ljube osebe, prazniki služijo kot opomnik na srečne čase, ki so jih preživeli z njimi. Zgodnje okraševanje lahko med drugim povzroči, da se boste s temi osebami počutili povezane," poudarja Morinova.

"Vsekakor najdemo tudi takšne posameznike, ki obsesivno okrašujejo svoje domove, kar bi lahko pripisali kakemuj izmed osebnostnih odklonov, a zvečine naj bi šlo za spomine na srečne čase," se z omenjeno avtorico strinja tudi ameriški psihoanalitik Steve McKeown.

Dodaja, da se v svetu, v katerem vladata stres in tesnoba, ljudje radi povezujejo s stvarmi, ki jih osrečujejo in hkrati vračajo v otroštvo.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 20:41 22. November 2017.

    Ta strokovnjakinja je po mojem plačana s strani trgovcev,Prazniki so za osamljene, revne in bolne lahko zelo depresivni(to pravi zdravniki …

  • 15:13 22. November 2017.

    No, bodimo odkriti, neka okrasitev je že dolgo trajala dober mesec. Le, da sta jo v zadnjem času kapital in …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.