To poletje so ves čas v zraku

Foto: UKC Ljubljana Helikopter SV Foto: Anže Petkovšek helikopterska nujna medicinska pomoč Foto: Anže Petkovšek Helikopterska nujna medicinska pomoč Foto: PGD Leskovec Helikopter Slovenske vojske bo odpeljal poškodovanega traktorista Foto: PU Kranj reševanje v gorah helikopter reševalci gore
Helikopterji Slovenske vojske so prejšnji mesec na pomoč poleteli 92-krat.
Oglej si celoten članek

Tridesetkrat so dežurne helikopterske posadke pomagale v gorah, 62-krat so poskrbele za helikoptersko nujno medicinsko pomoč in enkrat za prevoz inkubatorja. Pri tem so prepeljale 99 pacientov in skupaj naletele 102 uri. Julija lani so na pomoč poletele 77-krat.

Reševalci "Ni ti lahko, ko ti v helikopter prinesejo napol zapolnjena nosila"

Letos pa so dežurne vojaške helikopterske posadke na pomoč poletele že 453-krat, od tega so 120-krat posredovale pri reševanju v gorah, 309-krat poskrbele za helikoptersko nujno medicinsko pomoč, 22-krat za prevoz inkubatorja in dvakrat sodelovale pri gašenju požara.

Ob tem so prepeljale 481 poškodovanih ali obolelih oseb, na pogorišče odvrgle 32.000 litrov vode in skupaj letele 510 ur, so zapisali na spletni strani Slovenske vojske.

Tragedija V zadnjih 24. urah gore vzele že dve življenji

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.