To so najboljše slovenske restavracije

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Od Vile Podvin, Dvora Jezeršek, gostilne pri Lojzetu, Hiše Franko z Ano Roš, najboljšo chef-injo na svetu, restavracije JB, restavracije Strelec, Gostilne Rajh, Pavus, gostilne Rakar do Ošterije Debeluh. Katera bo na koncu najboljša?
Oglej si celoten članek

"THE Slovenia Restaurant awards" je nagrada za najboljše slovenske restavracije v Sloveniji. Kot je zapisal organizator, bodo vse zmagovalne ter tudi preostale uvrščene restavracije objavljene v turističnih mapah ter knjigi o najboljših restavracijah, ki bo izšla ob koncu pomladi: "Vedno večja povpraševanja turistov po kulinaričnem pregledu slovenskih restavracij v tujem jeziku in ugotovitev, da takega pregleda nimamo niti v slovenščini, pa so vodila do odločitve, da je to potrebno narediti čimhitreje," so dodali in pojasnili, da so pri projektu, katerega namen je strokovna, neodvisna in vsestranska izbira najboljših, sodelovali slovenski strokovnjaki s področja enogastronomije, etnologije in turizma. 

    Najboljših trideset po regijah:

    Sever: Gostilna Danilo, Gostilna Krištof,  Hiša Raduha, Dvor Jezeršek, Vila Podvin

    Jug: Gostilna Rakar, Gostilna Repovž, Gostišče Kapušin, Ošterija Debeluh, Restavracija Grad Otočec

    Vzhod: Gostilna Rajh, Hiša Denk, Pavus Grad Tabor, Restavracija Mak, Restavracija Sedem

    Zahod: Domačija Klinec, Gostilna Mahorčič, Gostilna pri Lojzetu, Gostilna Tomi, Hiša Franko

    Ljubljana in osrednja Slovenija: Gostilna As, Gostilna Belšak, Gostilna Mihovec, Gostilna na gradu, Gostišče Grič, Restavracija Cubo, Restavracija JB, Restavracija Strelec, Skaručna, Sushimama.

    Foto: Žurnal24 Najboljše slovenske gostilne

    In kdo bo najboljši?

    Na podlagi tri stopenjskega ocenjevanja je bilo izmed 140 restavracij, razdeljenih v pet regij, izbranih 30 finalistov, iz vsake regije pet, z izjemo Ljubljane z osrednjo Slovenijo, kjer je finalistov deset.

    Na finalni prireditvi 23. marca bo iz vsake regije izbran po en zmagovalec, posebno nagrado pa bo podella tudi strokovna komisija. 

    Komisija:

    Listo najboljših so sestavili direktorica Višje šole za gostinstvo in turizem Maribor mag. Helena Cvikl, vinska poznavalka Mira Šemić, etnolog dr. Janez Bogataj, predstojnik katedre za kulturni turizem in kulturno dediščino na Turistici doc. dr. Aleš Gačnik in urednik knjige The Slovenia Book Yuri Barron. Kot pojasnjujejo organizatorji, je bilo "splošno zadovoljstvo z obiskom restavracije" glavno vodilo pri ocenjevanju.

    Drugo stopnjo predstavlja glasovanje Chefs&Foodies Akademije, ki jo sestavljajo chefi, kulinarični strokovnjaki, kritiki, sommelierji, gostinci, vinarji, bonvivani in poslovneži. V tretji, zadnji stopnji glasovanja, je sodelovala širša slovenska javnost.

    dezurni@zurnal24.si

    Obišči žurnal24.si

    Komentarjev 2

    • 11:42 13. Marec 2017.

      Se strinjam tu so verjetno bile podkupnine ali pa veliko neznanje saj drugače ne bi smela manjkati gostilna Tramšek, ki …

    • 16:42 12. Marec 2017.

      Dajte ga no lomit, tu se bo izbiralo, kdo bo dal višjo podkupnino, kdo je s kom prijatelj, v kateri …

    Več novic

    Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.