Trening na Etni, ki spominja na znanstveno fantastiko

Foto: Youtube
Foto: Youtube
Vesoljski roboti v teh dneh trenirajo na Etni.
Oglej si celoten članek

Robotsko vozilo se premika po skalnatem terenu, na vetru, po pusti pokrajini, ki spominja na Luno in Mars, vse pa zgleda kot znanstveno-fantastični film. Vendar temu ni tako, robot se ne nahaja v vesolju, temveč na pobočjih najbolj aktivnega evropskega vulkana, poroča Reuters. 

Dogaja se torej na Etni, na območju Piano del Lago, pustem in sivem predelu tik pod vrhom vulkana. V raziskovalnem programu sodelujejo strokovnjaki iz Nemčije, Velike Britanije, Italije in Združenih držav Amerike ter iščejo različne načine za izboljšanje robotske opreme, ki bo v prihodnje uporabljenja v vesolju: "Izvajajmo simulacijo merebitne misije na Luno in Mars ter uporabo robota za prevoz in namestitev različnih instrumentov," je pojasnil znanstvenik Boris Benke.

Znanstveniki še upajo, da bodo hkrati in s pomočjo robotov raziskali globine tega aktivnega vulkana in s tem dobili dobili koristne informacije o premikih tal, ki jih povzročajo seizmični valovi.

dezurni@zurnal24.si 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.