Sistem za napotnice in recepte se je sesul

Foto: Žurnal24 main
Foto: Žurnal24 main
Sistem eZdravja trenutno ne deluje...
Oglej si celoten članek

"Dopoldne, okoli 11. ure, sem obiskala svojega zdravnika v Zdravstvenem domu Ljubljana - Šiška. Po pregledu mi je želel napisati napotnici za specialista in rentgen, ko je ugotovil, da nič ne dela. Skratka, sistem je mrknil, nihče ne ve, kdaj bo spet deloval. V ponedeljek moram nazaj, če ne bo šlo, po papirnato napotnico. Mogoče veste, kaj se dogaja?" sprašuje bralka, ki ji pri zdravniku tega niso znali pojasniti. " Nič ne moremo storiti sproti, pa toliko pacientov je, mi je ob odhodu iz ordinacije dejala sestra," je še povedala Ljubljančanka.

Foto: Žurnal24 Zdravstveni dom Šiška

Trenutno le papirnate napotnice in recepti

Da sistem Zdravja trenutno res ne deluje, so sporočili tudi z Nacionalnega inštituta za javno zdravje ( NIJZ), ki je zadolžen za  izvajanje aktivnosti sistema. "Pri nujnih vzdrževalnih delih na infrastrukturi sistema eZdravje je žal prišlo do nepričakovanih težav. Težavo smo skupaj z našim zunanjim partnerjem, vzdrževalcem sistemske infrastrukture, začeli takoj reševati. Zunanji partner je v reševanje vključil vse vire, tako doma kot tudi v tujini," o zapisali na spletni strani NIJZ. 

Do dokončne vzpostavitve delovanja sistema bodo bolniki, ki potrebujejo zdravstveno oskrbo, vezano na izdajo napotnic in receptov, prejemali papirnate recepte in napotnice.

O odpravi težave bodo uporabnike obvestili na spletni strani NIJZ in spletnem portalu podpora.ezdrav.si, kjer tudi sicer redno obveščajo o vseh spremembah v delovanju rešitev eZdravja, so zapisali. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 9

  • 17:19 20. September 2019.

    Vzpostavili so ga ob 14.25 uri pred zasluženim oddihom za vikend. Zgolj naključje pa je, da se strežnik sesuje po …

  • 16:30 20. September 2019.

    naj se že enkrat vse sesuje,saj tako in tako nobena stvar več ne deluje kot bi morala zdravstvo,šolstvo,morala,medsebojni odnosi,zakoni itd,itd.......gnila …

  • 15:45 20. September 2019.

    Ni problem v sesutju sistema, ampak v tem kakšen programček bo deloval v ozadju ko bodo sistem ponovno zagnali. Ker …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.