Zdravje > Aktualno
7794 ogledov

Sistem za napotnice in recepte se je sesul

Zdravstveni dom Žurnal24 main
Sistem eZdravja trenutno ne deluje...

"Dopoldne, okoli 11. ure, sem obiskala svojega zdravnika v Zdravstvenem domu Ljubljana - Šiška. Po pregledu mi je želel napisati napotnici za specialista in rentgen, ko je ugotovil, da nič ne dela. Skratka, sistem je mrknil, nihče ne ve, kdaj bo spet deloval. V ponedeljek moram nazaj, če ne bo šlo, po papirnato napotnico. Mogoče veste, kaj se dogaja?" sprašuje bralka, ki ji pri zdravniku tega niso znali pojasniti. " Nič ne moremo storiti sproti, pa toliko pacientov je, mi je ob odhodu iz ordinacije dejala sestra," je še povedala Ljubljančanka.

Zdravstveni dom Šiška | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Trenutno le papirnate napotnice in recepti

Da sistem Zdravja trenutno res ne deluje, so sporočili tudi z Nacionalnega inštituta za javno zdravje ( NIJZ), ki je zadolžen za  izvajanje aktivnosti sistema. "Pri nujnih vzdrževalnih delih na infrastrukturi sistema eZdravje je žal prišlo do nepričakovanih težav. Težavo smo skupaj z našim zunanjim partnerjem, vzdrževalcem sistemske infrastrukture, začeli takoj reševati. Zunanji partner je v reševanje vključil vse vire, tako doma kot tudi v tujini," o zapisali na spletni strani NIJZ. 

Do dokončne vzpostavitve delovanja sistema bodo bolniki, ki potrebujejo zdravstveno oskrbo, vezano na izdajo napotnic in receptov, prejemali papirnate recepte in napotnice.

O odpravi težave bodo uporabnike obvestili na spletni strani NIJZ in spletnem portalu podpora.ezdrav.si, kjer tudi sicer redno obveščajo o vseh spremembah v delovanju rešitev eZdravja, so zapisali. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 9
  • 0ced864ed9d976da79e4e975646e3dcf59a85b96 17:19 20.september 2019.

    Vzpostavili so ga ob 14.25 uri pred zasluženim oddihom za vikend. Zgolj naključje pa je, da se strežnik sesuje po predlogu Levice o ukinitvi/združitvi zavarovanj. Mimogrede, bolniki, ki so bili dopoldne pri zdravniku bodo recepte uveljavljali šele v ponedeljek.

  • joza 16:30 20.september 2019.

    naj se že enkrat vse sesuje,saj tako in tako nobena stvar več ne deluje kot bi morala zdravstvo,šolstvo,morala,medsebojni odnosi,zakoni itd,itd.......gnila demokracija

  • Albatroz 15:45 20.september 2019.

    Ni problem v sesutju sistema, ampak v tem kakšen programček bo deloval v ozadju ko bodo sistem ponovno zagnali. Ker če mi uspe priti v nek program se bom tudi potrudil da se bom vonjem skril z določenim namenom, mogoče ...prikaži več vpogledom kakih podatkov.

Sorodne novice