Trikrat toliko okužb kot prejšnji teden, a ni nujno vse črno

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Včeraj so potrdili 68 okužb s koronavirusom, kar je 196 odstotkov več kot prejšnjo sredo ali skoraj trikrat toliko. Prejšnjo sredo je bilo potrjenih le 23 novih okužb.
Oglej si celoten članek

To je po obdobju padanja že tretji dan rasti števila okužb, v ponedeljek je bila rast v primerjavi s tednom prej 37-, v torek pa 55-odstotna.

Dobra novica bi lahko bila, da gre pri povečanju števila okužb najbrž skoraj v celoti za maturante, ki so se okuženi vrnili z maturantskega izleta v Španiji. Tako so včeraj pristojni potrdili, da je bilo na testih pozitivnih že več kot 50 od skupaj več kot 300 maturantov. V ponedeljek in torej je bilo 39 več okužb kot pred tednom, včeraj pa še 45, torej skupaj 84. Danes je NIJZ v izjavi pojasnil, da je potrjeno okuženih 58 maturantov, ki torej prispevajo skoraj 70 odstotkov novih okužb. 

Slaba novica pa je, da so ti maturanti skoraj gotovo okuženi z delta različico, kar bo, v primeru, da se ne bodo strogo držali karantene, lahko pomenilo močan pospešek novega vala okužb.

Hospitaliziranih je še 52 pacientov s covidom-19, od tega deset na intenzivni negi. Kot je včeraj povedala Mateja Logar, gre za ljudi, ki bi morali biti že zdavnaj cepljeni.

14-dnevna incidenca na sto tisoč prebivalcev se je zvišala za šest odstotkov in je 21,4.

dezurni@zurnal24.si

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 9

  • 17:09 8. Julij 2021.

    Točno toliko okužb so našteli, kolikor jih je bilo uvoženih iz Španije. Več kot očitno je, da so na NJZju …

  • 12:14 8. Julij 2021.

    hočemo lockdown in to takoj, če ne se nam obeta katastrofa neslutenih razsežnosti.

  • 12:05 8. Julij 2021.

    Kakorkoli, na te dogodke bomo jeseni gledali kot obrat in pričetek naslednjega vala.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.