Tudi štiri porode trojčkov

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Podaril CTG-aparat za spremljanje stanja razvoja dvojčkov in mini operacijsko luč za porodni blok.
Oglej si celoten članek

V okviru humanitarne akcije Slojenčki, ki je namenjena zbiranju sredstev za obnovo opreme porodnišnice in medicinskih aparatov za novorojenčke, je Telekom Slovenije porodnišnici UKC Ljubljana podaril CTG-aparat za spremljanje stanja razvoja dvojčkov in mini operacijsko luč za porodni blok. Ob tem so pojasnili, da je pri Telekomu Slovenije kar 43 zaposlenih tudi staršev dvojčkov. 

Foto: Saša Despot Slojenčki "S pomočjo CTG-aparata lahko v času nosečnosti in poroda zdravniki natančno spremljajo delovanje plodovega srca in aktivnosti maternice, kar je zelo pomembno za pravilno vodenje nosečnosti in poroda," so nam pojasnili. 

Donacija v okviru akcije Slojenčki je sicer vredna 20.000 evrov

Število se je podvojilo

Predstojnica kliničnega oddelka za perinatologijo ginekološke klinike UKC Ljubljana Nataša Tul Mandić je pojasnila, da se v ljubljanski porodnišnici vsako leto rodi okoli 200 parov dvojčkov. Povprečno imajo do štiri porode trojčkov.

Število večplodnih nosečnosti v svetu in v Sloveniji hitro narašča, pred 30 leti se je rodil en par dvojčkov na sto porodov, danes se pri nas rodita skoraj dva para dvojčkov na sto porodov.

Foto: Saša Despot Slojenčki

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.