Zdravje > Aktualno
66 ogledov

Tudi štiri porode trojčkov

Slojenčki Saša Despot
Podaril CTG-aparat za spremljanje stanja razvoja dvojčkov in mini operacijsko luč za porodni blok.

V okviru humanitarne akcije Slojenčki, ki je namenjena zbiranju sredstev za obnovo opreme porodnišnice in medicinskih aparatov za novorojenčke, je Telekom Slovenije porodnišnici UKC Ljubljana podaril CTG-aparat za spremljanje stanja razvoja dvojčkov in mini operacijsko luč za porodni blok. Ob tem so pojasnili, da je pri Telekomu Slovenije kar 43 zaposlenih tudi staršev dvojčkov. 

Slojenčki | Avtor: Saša Despot Saša Despot
"S pomočjo CTG-aparata lahko v času nosečnosti in poroda zdravniki natančno spremljajo delovanje plodovega srca in aktivnosti maternice, kar je zelo pomembno za pravilno vodenje nosečnosti in poroda," so nam pojasnili. 

Donacija v okviru akcije Slojenčki je sicer vredna 20.000 evrov

Število se je podvojilo

Predstojnica kliničnega oddelka za perinatologijo ginekološke klinike UKC Ljubljana Nataša Tul Mandić je pojasnila, da se v ljubljanski porodnišnici vsako leto rodi okoli 200 parov dvojčkov. Povprečno imajo do štiri porode trojčkov.

Število večplodnih nosečnosti v svetu in v Sloveniji hitro narašča, pred 30 leti se je rodil en par dvojčkov na sto porodov, danes se pri nas rodita skoraj dva para dvojčkov na sto porodov.

Slojenčki | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.