UKC Ljubljana: Pismo zaposlene: Glavna sestra si dovoli neverjerjetne stvari in ukazuje zdravnikom

Foto: Facebook
Foto: Facebook
Dežurna zdravnica se je upirala, a je sestra naredila svoje, piše v anonimki. Po odgovore smo se obrnili na vodstvo UKC-ja.
Oglej si celoten članek

Na uredništvo smo prejeli aninimno pismo zaposlene v ljubljanskem kliničnem centru o dogajanju na Infekcijski kliniki, ki je sicer v tem času prepolna bolnikov. Zapis se nanaša na tamkajšno glavno sestro, ki naj bi po mnenju delavke zlorabila položaj in prekoračila pooblastila. 

Znanca premestila na otroški oddelek

Kot je zapisala, si tamkajšnja glavna sestra "dovoli neverjetne stvari in celo ukazuje zdravnikom. "Pred kratkim je bil na kliniko sprejet nek njen znanec, ona pa ga je (v želji, da bo deležen boljše obravnave) premestila na otroški oddelek!!! Dežurna zdravnica se je baje upirala, a glavna sestra je naredila po svoje. S tem je odrasel pacient zasedel otroško sobo, ki torej ni bila več na razpolago otrokom. Naslednji dan je baje oddelčni zdravnik dr. Pokorn dosegel, da so tega pacienta premestili z otroškega oddelka. Somovolja sestre Munih res nima meja. Po našem mnenju je Munih (čeprav prof. zdravstvene vzgoje) zlorabila svoj položaj in prekoračila svoja pooblastila. Kar pa je kaznivo dejanje," je zapisala in dodala, da je o stanju na oddelku obveščen tudi generalni direktor Aleš Šabeder, ki pa se po njenem ne odziva. 

Odgovor UKC: Selitev je bila usklajena

Seveda smo se po odgovore obrnili na vodstvo UKC- ja, kjer so potrdili, da so pismo prejeli in raziskali vsebino. "Na infekcijski kliniki se vsakodnevno spopadamo s pomanjkanjem postelj za odrasle bolnike. V okviru vsakodnevnega reševanja situacije imamo tudi dogovor, da se v primeru, ko je na otroškem oddelku prostor, odraslega bolnika lahko sprejme na otroški oddelek. Tako ne drži, da je dr. Pokorn bolnika “odstranil”, temveč je bila selitev z njim usklajena. Omenjeni bolnik je bil torej res sprejet na otroški oddelek in je bil po zaključku zdravljenja tudi odpuščen v domačo oskrbo,"  je za Zurnal24.si pojasnil Jure Brankovič, vodja Službe za odnose z javnostmi UKC Ljubljana. 

Foto: UKC LJ V dokaz, da je selitev na otroški oddelek dogovorjena, so nam iz UKC-ja poslali dopis med namestnikom vodje otroškem oddelka Markom Pokornom in direktorico Infekcijske klinike.

 

 

 

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 8

  • 16:03 24. Januar 2019.

    Nemoj da ides mojom ulicom Riblja Čorba Ti me mnogo zezas i okolo svrljas, Bogami me ne znas pa ce …

  • 12:27 24. Januar 2019.

    Tudi v gorenjski bolnišnici je bilo svoje čase tako. Glavna sestra strah in trepet vseh zaposlenih.

  • 11:33 24. Januar 2019.

    Tudi v Valdoltri so imeli podobno, celo na direktorsko mesto je ciljala, na srečo so jo le "skenslali". Eni so …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.